lauantai 12. marraskuuta 2016

Maisemia ja musiikkisuosituksia

Taianomainen talvimaisema ja orastava superkuu (toivottavasti taivas on pilvetön myös alkuviikosta, jolloin kuun pitäisi olla isoimmillaan) ovat saaneet mieleni jo miltei sydäntalviseksi, vaikka on vasta isänpäivän aatto. Tuntuu jo vähän joululta, minkä vuoksi Lumiomenaan on tulossa muutamia joulukirjoja esittelyyn tässä lähiaikoina. Mieleni tekisi alkaa kuunnella myös joululauluja, mutta tälle mielihalulle olen antanut periksi vain aavistuksen.

Aavistus tulee talvilevyistä, tämän vuodenajan täsmämusiikista: kappaleista, joita voi hyvin kuunnella marraskuusta helmikuulle. Joukossa on joitakin joululauluklassikoita, mutta enimmäkseen kyse on sydäntalven sävyttämästä musiikista. Olen aiemmin vinkannut ainakin Tori Amosin Midwinter Gracesta, Stingin If On a Winter's Nightista, ja Sarah McLachlanin Wintersongista, kaikista jo viime vuosikymmenellä. ;) McLachlanin levyä sivuava postaukseni on muuten hauska muisto blogimenneisyydestä: mietin silloin melko nuoren Lumiomenan kuoppaamista - bloggauksen alkuajat olivat kovin yksinäisiä - ja tutustuin silloin Leenaan, joka tuli kommentoimaan ja rohkaisemaan jatkoon.


Tällaiset muistot herättävät nostalgiaa: miten paljon niin blogini kuin koko blogimaailma on muuttunut. Oi niitäkin aikoja – ja voi, voi! joitakin sen ajan bloggauksia, joita kohtaan tunnen nyt lämpimän nostalgian ja hellän myötähäpeän sekoitusta.



Sen sijaan rakkauteni talvilevyjä ja joululehtiä kohtaan pysyy. Tällä viikolla Hesarin artikkeli sai minut tutustumaan Katie Meluan tuotantoon. Moni siellä ehkä nauraa ennakkoluuloilleni, mutta minä luulin että Melua tekee teinipoppia enkä ollut kuunnellut hänen tuotantoaan koskaan aikaisemmin. Mutta hänhän onkin omaperäinen ja lahjakas laulaja-lauluntekijä, taisin löytää yhden uuden suosikkilaulajan. In Winter -levy yhdistää kiehtovasti Meluan synnyinmaan Georgian ja hänen nykyisen kotimaansa Ison-Britannian musiikkiperinnettä ja sekoittaa vielä Rahmaninovia moderniin folkiin. Levy on lähestulkoon täydellinen tähän vuodenaikaan olkoonkin, että sekin on hieman epätasainen. Parhaimmat kappaleet ovat georgialaisen kuoron säestämiä: mikä äänen voima ja mikä talvitunnelma! In Winter on myös jotenkin niin lohdullinen levy: monet viime aikojen uutiset ovat tuntuneet ankeilta, joten oikeanlainen musiikki tekee hyvää.


Talvitunnelmaista isänpäivää kaikkiin sitä viettäviin koteihin! Ensi viikolla palaan dekkarin ja joulukirjojen myötä. 

25 kommenttia:

  1. Kauniit talviset kuvat. Minunkin blogini täytti viime viikolla kaksi vuotta; on ollut antoisaa aikaa. Mukavaa talven jatkoa ja hyvää isän päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli, kiitos. Ja lämpimät onnittelut! Sinun blogissasi on aina ilo vierailla, toivotan siis lisää hyviä blogivuosia. :)

      Poista
  2. Meilläkin ollaan jo vähän joulufiiliksissä. Pipareitakin leivoimme jo viime lauantaina, vaikka ennen olen jaksanut odottaa joulukuu alkuun. Sitä tuo ihana valkeus teettää! Kiitos Katja talvilevyvinkeistä. Katie Meluan aion hankkia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kia, kyllä tämä talvinen sää tuo jouluisen olon. :) Me leivomme piparkakkuja ensimmäisen kerran aina lokakuussa, koska kuopukseni rakastaa niitä ja haluaa niitä syntymäpäivilleen. Katie Meluan levy on ihana. ♥

      Poista
  3. Onpa upea kuva kuusta, toivottavasti on selkeää täyden kuun aikana!
    Kauniita kuvia myös lumisesta luonnosta! Kyllä joulu hiipii mielen sopukoihin kun katselee lumista luontoa.

    Isänpäivän terveiset!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, kiitos. Minäkin toivon, että alkuviikosta olisi selkeää, olisi hienoa päästä kuvaamaan isoa kuuta. Lumi tekee kaikesta niin kaunista.

      Kerro isälle onnittelut, soittelen huomenna. ♥

      Poista
  4. Ihanaa fiilistelyä ja tuumailua. Varmaan melko moni bloggaaja jakaa tuon itsemyötähäpeän tunteen alkuajoilta- minä myös! Ihminen elää, oppii, kaatuu, nousee, kokeilee. Sitähän se tämäkin nettielämä on, harvpin tyylipuhdasta.
    Ihanaa lauantaita ja makoisaa isänpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjoitusmoka tuli sopivaan kohtaan :D!!!

      Poista
    2. Bleue, kiitos. Ja juuri noin: ne ensimmäiset bloggaukset ovat enimmäkseen aika - noh, erilaisia kuin mitä blogin "linja" myöhemmin alkaa näyttää. Niin sen kuuluu mennäkin. :)

      Kiitos, sinne myös hyvää, herkullista, ihanaa isänpäivää!

      Poista
  5. Miten minussa on viime aikoina ollut niin paljon nostalgiaa. Se oikein syttyi tuleen, kun katsoin kuvaa 'me kolme ja Ritvan suojatit'. Tuure saa nyt olla se mystinen Ritva:)

    Sting on suuri ihastukseni, järkyttävän suuri♥ Pidän hirveästi myös paljon If On a Winter's Night -levyn kannesta. Wintersong on ikisuosikki ja mikä se kolmas nyt olikaan...Luin Meluasta, mutta en nyt tarttunut siihen, vaan leffaan, jonka aiomme mennä katsomaan viikolla, koska muulloin emme ehdi: Brittiläistä realismia, sitä rouheaa odotan, kun katsomme I,Daniel Blake. Tiedän, että en saa uutta Vuosi elämästäni leffaa, mutta voin katsoa sen aina uudestaan ja uudestaan. Almodovarin Juliette jäi epätieotoisuuden viikkojen jalkohin, joten se on tilattava. Brittiläiset Scott&Baileyn uuden tuotantokauden jaksot alkavat just kohta, en muista nyt päivämäärää, mutta tallennus on jo asetettu. Dekkareilla minäkin esiinnyn seuraavat viikot. Kaipaan nyt eniten sarjoja ja elokuvia, sitten dekkareita ja kohta pääasia saavat olla joulukirjat, sellaiset lumiset, tunnelmaiset...

    Lumikaunista isänpäivää teidän perheelle♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, hihii, Tuuresta Ritva! :) Nostalgiaa on ilmassa, siihen vaikuttaa varmasti monikin asia.

      Sting on niin hyvä ♥ Olen nähnyt hänet livenä muutaman kerran konserteissa ja hän on ihan huippu. If on a winter's nightin kansi on minunkin suosikkejani. Kuuntele joskus Youtubesta Melualta tämä cover-biisi:
      https://www.youtube.com/watch?v=abGe6uM9Ias
      tai tämä, upea:
      https://www.youtube.com/watch?v=OnppHO9-z94

      Ja joo, dekkareita ja joulukirjoja!

      Hyvää isänpäivää sinne saarelle! ♥

      Poista
  6. Ihania kuvia jälleen kerran! <3

    Onneksi et aikoinaan blogiasi kuopannut, koska blogisi on edelleen yksi lemppareitani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, kiitos. ♥

      Ja kiitos, ihana kuulla! Ne lopettamismietteet olivat aloittelevan bloggaajan mietteitä. Sitten kun alkoi tulla kommentteja, tuli ihan uutta intoakin. :)

      Poista
  7. Taas niin ihania kuvia! Kate Melua on ollut pitkään meidän suosikki, kas kun sulla on ollut ennakkoluuloja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, kiitos. Katie Melua on niin hyvä! Ajattele, minä kuvittelin että hän laulaa keskitien teinipoppia. En ollut koskaan kuunnellut häntä, nyt sitten vaikka mitä hänen levyjään.

      Poista
  8. Täällä aloitteleva bloginpitäjä tunnistaa niin nuo ajatukset "jatkaako vai eikö jatkaa"... Mutta sitten kun tulee se yksikin uusi kommentti niin saa kummasti uutta puhtia! Meluaa on muuten tässä huushollissa kuunneltu yhdessä vaiheessa lähes kyllästymiseen asti mutta tuo uusi albumi kuulostaa erittäin lupaavalta, en ollut siitä vielä kuullutkaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mrs Karlsson, aina kannattaa jatkaa! Vaikka sitten hitaammin, niin sitä puhtia tosiaankin saa jostain: kommenteista tai hyvästä kirjasta, josta haluaa kertoa muillekin. Meluan talvilevy on tosi tunnelmallinen. :)

      Poista
  9. Minä ihastuin Katie Meluaan aikoinaan If you were a sailboat kappaleen myötä.Tätä uusinta Meluaa en ole kuitenkaan vielä kuunnellut, mutta nyt pitää tutustua. Löysin ystäväni kautta nyt (vasta) Eva Cassidyn musiikin ja olen tahkonnut hänen kappaleitaan läpi. Erityisesti sunnuntaihin sopivia säveliä.
    Ja hienoa Leena Lumi, että sai sinut jatkamaan blogimaailmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmioitunut, minä aloin kuunnella Meluaa vasta nyt ja kuuntelin muuten juuri eilen tuon If you were a sailboatin. Ihanaa musiikkia. Eva Cassidy on myös hyvä.

      Ja joo, oli muitakin kommentoijia silloin, mutta Leena oli ehkä voimakkain. ♥

      Poista
  10. Maagisia yökuvia talvesta! Taidan olla onneton Tori Amos-fani, koska talvilevystä en ole kuulutkaan. Toistaalta Amosilla on laaja tuotanto. Olen ostanut yhden Katie Melua -levyn. Hurmaannuin kappaleista I'd love to kill you (rakkauslaulu), The Flood ja A moment of madness. Kuulostaa hyvältä ajatukselta, että Meluan kuuluu paikallisvaikutteet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuija, kiitos! Et ole onneton Tori-fani, minä puolestani en ole jaksanut seurata Torin viime aikojen projekteja oikeastaan ollenkaan. Olen jumiutunut vanhaan. :) Georgialainen kuoro on aivan ihana Meluan taustalla. Toivottavasti pidät In Winteristä, jos alat sitä kuunnella.

      Poista
  11. Ihana alkutalvipostaus! <3

    Onneksi et lopettanut Lumiomena-blogia tuolloin kauan sitten, sillä nythän blogistasi on tullut jo ihana 'instituutio'! <3

    Tästä bloggauksesta nappaankin musiikkia kuunteluun, kiitos! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos! ♥

      Luulen, että lopettamismietteitä tulee kaikille jossain vaiheessa bloggaus"uraa". Minä mietin sellaista edelleenkin aina joskus, mutta kyllä tämä on kuitenkin niin rakas harrastus.

      Ihanaa, jos löysit täältä musiikkia talvitunnelmiin. ♥

      Poista
  12. Kaimani, ihania maisemia ja musiikkisuosituksia <3 Meillä on marraskuun myötä alettu kuunnella jo joululaulujakin (oi joulu ja joulun tunnelmat!), mutta nytpä nappaan nuo sinun vinkkisikin mukaani.

    Onkohan sellaista bloggaajaa ollenkaan, joka ei välillä miettisi puuhansa mielekkyyttä ja siitä luopumista tai kokisi hienoista myötähäpeää aiempia kirjoituksiaan ajatellessaan... En tiedä, itsellenikin ovat molemmat tuntemukset ainakin aika tuttuja :) Mutta sellaista hetkissä etenemistähän tämäkin on. Ihanasti ja uutterasti olet kyllä jaksanut hienoa Lumiomenaasi jatkaa.

    Ihanaa joulunodotusta sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaimani, kiitos kommentistasi. ♥ Ja voi, nyt nämä lempeät taikamaisemat katoavat vesisateen myötä, mutta onneksi sisällä voi jatkaa tuota jouluisentalvista tunnelmointia.

      Totta puhut, jokainen miettii joskus oman bloggaamisensa mielekkyyttä. Toisinaan olen aika kyllästynyt tähän Lumiomppuun, mutta jostain sitä kipinää kuitenkin saa.

      Kiitos samoin ja ♥ sinne!

      Poista