sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Ilostuttajia


Mainiota maaliskuuta! Kevätkuukausista ensimmäinen, mikä on ainakin täällä Etelä-Suomessa helppo uskoa. Tiet ovat jo sulat, samoin osa pelloista. Toisaalta lapset voivat harrastaa lumileikkejä ja ainakin meidän kulmillamme lenkkareiden nastat tulevat tarpeeseen. Olenkin muuten hurjan iloinen siitä, että muutaman kuukauden tauon jälkeen hölkkä alkaa taas sujua ja käsikin on pikkuhiljaa kuntoutumassa.

Nyt on monia muitakin ilostuttajia, kuten

se, että perjantaisena etäpäivänä koti tulvi valoa ja lounasmysliä syödessäni sain nauttia kirja-arvioiden kiireettömästä lukemisesta. Yksi alkuvuoden suosikeistani sai kehuja Hesarissakin.


Ihanaa on sekin, miten vanhat tulppaanit ovat kauniita. Raukat joutuvat pian kompostiin, sillä maljakossa on jo uusia, mutta hetken saavat tuoda väriä tiskipöydällä.


Taimimyymälässä päätin uhmata talven ja kevään kamppailua ja ostin tämän vuoden ensimmäiset narsissini ja helmililjani. Saa nähdä, kuinka ne pärjäävät ulko-ovella. Tähän aikaan vuodesta kuvittelen aina olevani mahtava siemenviljelijä (en ole, mot) ja tälle keväälle ostin muun muassa mansikka- ja munakoison siemeniä. Rakastan munakoisoa ruoassa, mansikkakoisosta en ollut aiemmin kuullutkaan. Luultavasti en tule kesällä kuvaamaan kummankaan taimia, mutta tässä vaiheessa vuotta minulla on vankka usko kummankin menestykseen. *kuvitelkaa tähän naurava hymiö*

Koska tämä on kirjablogi, niin kuvassa näkyvät luetut kirjat paitsi ilahduttavat, myös odottavat bloggausvuoroaan. Jokainen on aika huikea, voi että!

Juuri tänään minua ilostuttaa ehkä eniten se, että on jälleen vuotuinen kakkua aamupalaksi, jälkiruoaksi ja takuulla myös iltapalaksi -päivä. ;) Tässä iässä voin toki sanoa, että onneksi ensi vuoden maaliskuun ensimmäiseen on taas aikaa, mutta hyvä näin.

Mikä Sinua ilostuttaa juuri nyt?

35 kommenttia:

  1. Ihania kuvia, niistä hehkuu kevät♥ Tänään ilostuttaa moni asia. Tajusin eilen, kuinka paljon rakastankaan musiikin tekemistä parhaiden ihmisten kanssa. Oli ihanaa, soitettiin neljä tuntia ja se musiikista tuleva hyvä olo sykkii minussa edelleen. Tänään kunnon löhöpäivä, pystyn taas pitkästä aikaa keskittymään kunnolla lukemiseen. Elämä on just nyt vaan aika kivaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ellen, kiitos. Rakastan eniten loppukesää, syksyä ja aurinkoisia talvipäiviä, mutta kyllä alkavassa keväässäkin on oma taikansa. Ihan mahtavaa, että soitat. Ihailen!

      Poista
  2. Ihana postaus ja hyvää kakkupäivää ;)

    Minua ilostuttaa se, että aika moni kurssi alkaa olla nyt lopuillaan ja vaikka se tarkoittaa, että monen jutun deadline on pian, niin samalla se tarkoittaa sitä, että kohta ne on tehty ja sen jälkeen on jälleen aikaa lukea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, kiitos. Tuo kakku oli muuten tosi hyvää ja sitä voisi tehdä vegaanisenakin. :)

      Tsemppiä deadlinejen kanssa, pian pääset nauttimaan taas romaanien lukemisesta.

      Poista
  3. Minua ilahduttaa, että sain 13,90 eurolla Graniittimiehen sähkökirjana, ulkosuomalaisen suuri ilo saada suomalainen kirja nopeasti ja ILMAN kallista postimaksua. Herkullisen näköistä kakkua teillä, en voisi vastustaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Allu, sähkökirjat ovat kyllä tuossakin niin käteviä, että esimerkiksi sinä voit lukea suomalaista kirjallisuutta paljon helpommin kuin aiemmin. Kakku on kahden suklaan kakkua ja aika hyvää. :)

      Poista
  4. Ihanat keväiset kuka,t mieluisat kirjat ja suklaista kakkua, monta iloista asiaa.

    Iloista kakkupäivän iltaa sinne ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minttuli, maaliskuun alussa on paljon mukavaa. Valoa, kevät alkaa. Kakkupäivä oli kokonaisuudessaan ihan kiva. :)

      Poista
  5. Kivaa kakkupäivää! :)

    Aika kiireiseltä näyttää oma elämä tällä hetkellä, ja samalla huomaan että kuitenkaan ei oikein jaksa eikä kiinnosta velvollisuudet, liekö sitten kevätmasennusta vai mitä. Iloitsen kuitenkin hyvistä kirjoista ja monista hyvistä tv-sarjoista joiden avulla jaksaa eteenpäin, sekä tulevasta pääsiäisestä ja sen myötä tulevasta hyvästä syystä syödä paljon suklaata! Tuo kakkupala näyttää myöskin taivaalliselta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirsi, kiitos. :)

      Tsemppiä sinulle kaikkiin kiireisiin. Keväällä kiireet ja valokin voivat masentaa, mutta onneksi on paljon hyvää, kuten juuri mainitsemasi kirjat, tv-sarjat ja pian pääsiäissuklaat.

      Poista
  6. Huikean ihanaa maaliskuun alkua sinulle, Katja!

    Upea kuvakavalkadisikin kertoo ihanasti kevään tulosta <3

    Kirjapinossasi on ihanuuksia! Sirpa Kähkönen on minulle siinä mielessä tuntematon kirjailija, etten ole lukenut häneltä yhtä ainutta kirjaa (hävettää tunnustaa). Kevään aikana asian on tarkoitus korjaantua: tavoitteenani on lukea ainakin pari Kuopio-sarjan kirjaa.

    Ja ah, de Waal ja Björkman <3 <3 <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, kiitos ja sitä samaa sinulle. <3

      Minusta on tullut kevään ystävä vasta muutaman viime vuoden aikana. Nyt nautin lisääntyvästä valosta ja ehkä jo kuukauden kuluttua ensimmäisistä avautuvista sipulikukistakin.

      Lue ihmeessä Kähköstä. Kuopio-sarja etenkin paranee osa osalta. Jos Kuopio on sinulle tuttu kaupunki (muistelen, että olet kotoisin samasta maakunnasta kuin minäkin :)), niin silloin etenkin Kähkösen miljöö houkuttelee, mutta saa siitä kiinni vaikkei olisi Kuopiossa käynytkään.

      Björkman ja de Waak, ah todellakin! <3

      Poista
  7. Hyvää maaliskuuta sinullekin! Tällä hetkellä on jotenkin vaikeaa keksiä iloisia asioita, mutta... Ensi lauantain suunniteltu elokuva, jolloin katsottaisiin yksi lempielokuvistani :D Ihana kakku, onko tänään joku kakun päivä, vai...?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pearl Cover, kiitos. Toivottavasti keksit iloisia asioita, ainakin lempielokuvat kuulostavat sellaisilta. :) Ja joo, eilen oli minun oma vuosittainen kakkupäiväni. ;)

      Poista
  8. Ihanaa karkkipäivää iltaa ja maaliskuuta! Tänään,on ilahduttanut se, että aamulla oli aivan selvästi kevään tuntua, kun ulko-oven avasin, vaikka meillä on ollut jo päiväkausia kovin pilvistä ja harmaata. Eikä tänäänkään aurinko lopulta paistanut, mutta silti oli kiva sää ulkoilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, ulkona tosiaankin alkaa tuoksua keväälle. Täälläkin on ollut harmaata ja tänään on satanut puolet päivästä. Mutta kevättä kohti mennään. :) Minulla ei ollut eilen karkkipäivää, vaan kakkua ihan niistä vuotuissyistä. :)

      Poista
  9. Mukavaa maaliskuuta ja kiitos piristävistä kuvista! Ilahduttaa, että kirjasto ilmoitti Selja Ahavan uusimman olevan noudettavissa. Ja että kaveri lainasi yhden toisen uutuuskirjan. Ja se, että vauva kävi kylässä. Ja että silti ehdin nukkua päikkärit molempina viikonlopun päivinä. Ja vielä se, että ensi viikolla on monta mielenkiintoista tapahtumaa tiedossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arja, kiitos ja mainiota maaliskuuta sinulle! Ahavan kirja on huikea. Koetan blogata siitä pian, toivottavasti sinäkin pidät - ja bloggaat :)

      Poista
  10. Minä olen vieläkin ihan fiiliksissä tämän viikkoisesta Turun reissusta, Tuli näettyä ja koettua hienoja museoita ja upeita näyttelyitä. Ne odottavat jonossa vuoroaan, että saisin purettua tunnelmia myös blogiin.
    Tulevaa viikkoa ilostuttaa ystävän vierailu Itä-Suomesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hurmioitunut, Turku on upea kaupunki. Minulle tuttu kirjamessureissuilta sekä kummityttöni kotikaupunkina: kaunista siellä on ja vireitä museoita.
      Hauskaa viikkoa sinulle!

      Poista
  11. Hyvää kakku(syntymäpäivä?)päivää!
    Mahtavan kauniit narsissit kuvissasi:) Ja hyvää alkanutta maaliskuuta Katja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jael, kiitos. Mies ja lapset tekivät minulle synttäriksi kahden suklaan kakkua. Narsissit kyllä tuovat kevään. En ole erityisemmin keltaisten kukkien ystävä, mutta kevät ja narsissit ovat hyvä yhdistelmä.

      Poista
  12. Tällä hetkellä ilahduttavat lisääntyvä valo ja alkava loma, jolloin ehtii lukea arkea enemmän. :) Kirjapino näyttää (kakun lisäksi) erityisen houkuttelevalta!

    -Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, valo ja loma kuulostavat molemmat hyvältä. Nauti niistä! Kirjapinostani etenkin de Waalin ja Ahavan kirjat lumosivat minut. Kun vain ehtisit blogatakin niistä. :)

      Poista
  13. Ihanaa kakkupäivän iltaa kaimani - ikä on ihana asia, vuosi vuodelta saa tulla hivenen viisaammaksi <3 Ja oi, sinulta on luvassa kirjoituksia hienoista kirjoista - näin uskon: de Waal odottaa minuakin ja tuo Björkman myös, aikanaan, ne askeleet ensin... Ja Kähkönen on aina yhtä ihana taituri!

    Ah helmililjat - minua ilostuttaa jo ajatus niistä <3 Suloisia maaliskuun tuulia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kaimani. Ikä on pääosin ihana asia. Olen aina ollut aika sinut omien vuosieni kanssa ja nyt tuli yksi lisää. :) Minä uskon, että tulet ihastumaan de Waaliin. Björkmanin tekstiä jo hieman tunnetkin, tuo uusinkin on hieno.

      Helmililjojen kevätsineä sinne! <3

      Poista
  14. Miten ihana hyvänmielen postaus! <3 Lämpimät onnittelut kakkupäivänäsi ihana Katja!

    Luettujen kirjojen pinosi on houkutteleva! Odotan innolla postaustasi etenkin De Waalista. Minunkin piti lainata ennen lomaa tuo Björkmanin uusin, mutta nappasinkin mukaani miehen aiempaa tuotantoa. Vaan tuskin tuo haitannee, mitä on kaikkiin hehkuttaviin arvioihin uskominen. ;-)

    Huomaan saaneeni ihan uutta virtaa nyt, kun viimein sai kääntää maaliskuun esiin. Loma on tehnyt hyvää, ja tänään oli ihanaa herätä lintujen sirkutukseen. Aurinko lämmitti, vihreä nurmikko on vallannu lumelta alaa, ilmassa tuoksui kevät. Rakastan maaliskuun tuomaa iloa siitä, että pimeys on voitettu -vihdoin! 8)

    Auringon sulostuttamaa maaliskuuta sinulle Katja! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, kiitos - ja sinun kommenttisi lisäsi hyvää mieltä.

      Luinkin jokunen aika sitten sinun postauksesi de Waalin kirjasta. Oi, miten se kirja olikaan huikea. Sen jälkeen meinasi lukujumi iskeä, mutta onneksi tuosta jumista pääsee aina eroon.

      Sinun lomasi teki varmasti hyvää. Kevään valoa, Kaisa!

      Poista
  15. Olipas hyvää mieltä tuottava kirjoitus! Minua ilostuttaa se, että lumen alta paljastui kotini lähistölle syksyllä rakennettu liikuntapiste. Kuntosali ulkona! Alamme käydä siellä koko perhe!
    Olen iloinen siitäkin, että kyläilimme pitkästä aikaa ystäväperheen luona tänään.
    Mukavaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Amma, ulkokuntosali tuokin varmasti iloa koko perheelle. Nauttikaa! Samoin kyläilyt ovat ehdottomasti ilonaiheita. Sinulle myös mukavaa viikkoa ja toivotaan, että kevätaurinko pilkistäisi taas pian.

      Poista
  16. Kauniita kuvia, kuten sinulla aina. Kiva kuulla, että olet päässyt taas suosikkiurheilulajisi pariin. (Itselleni tuo juoksu ei ole oikein koskaan maistunut, montaa kertaa olen yrittänyt aloittaa.)

    Kakkupäivä oli meilläkin, sillä juhlittiin keskimmäisen kohta koittavaa 18-vuotispäivää. Oli kivat juhlat, vaikka aikamoista härdelliä onkin, kun on talo täynnä väkeä ja pitää huolehtia, että tarjoilut on ok yms.

    Ilostuin myös hyväästä palautteesta, jonka sain tänään sähköpostiin koskien yhtä artikkeliani.

    Ihanaa kevään jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaana, urheilusta tuli mieleeni, että toivottavasti sinun jalkasi on parantunut hyvin. Meillä onkin ihan eri suosikit, koska muistelen sinun pitävän lentopallosta, joka ei oikein iske minuun. Mutta juoksu. <3

      Kiva, että sielläkin oli kakkupäivä. 18 onkin oikea juhlan aihe.

      Valoisaa viikkoa!

      Poista
  17. Ihana postaus! Ja hyvää kakkupäivää tietenkin <3

    Minunkin tekisi mieli hankkia narsisseja mutta vielä en ole uskaltanut. Jään seuraamaan kuinka talven ja kevään kamppailu kohdallasi onnistuu ;) Nyt ei kyllä ole ollut kovin kylmiä ilmoja että hyvinkin voisivat jo pärjätä.

    Voi että, yritän nyt ihan hirveästi löytää positiivisia ja ilostuttavia asioita vaikka myönnän että tiukkaa tekee kun en vieläkään ole poksahtanut vaikka täällä jo niiiiin kovasti odotellaan. Odottavan aika on pitkä...Onni on kuitenkin mielenkiintoinen pokkaripino yöpöydällä jota taitaa joutua täydentämään pian. Jestas, en edes ajatellut että ehtisin ne kaikki lukemaan mutta siltä se nyt näyttää että hyvin ehdinkin!

    Ihanaa maaliskuuta, Katja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jenni, sinua minä tässä mietinkin ja poksahtamistasi. :) Toivottavasti pian pääset kasvokkain pienen kanssa. Koeta nauttia näistä päivistä kuitenkin, lukurauhasta jne.

      Iloa kevääseen ja tsemppiä loppuodotukseen! <3

      Poista
  18. Onnea vielä :) Ihana postaus tämä, tykkään kakusta ja pöytäliinasta sen alla, kuihtuvista tulppaaneista ja hauskasta siemenviljelijästä! Onnea koisoille!

    VastaaPoista