sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Talven kukkia ja luettuja

Pikkuhiljaa alkaa käsi parantua ja samalla tavalla verkkaisesti tullee tänne jotain kirjallistakin eloa. Joudun pitämään kipsiä vielä kaksi viikkoa, mutta arjen uutuuksia on se, että nyt pystyn tietokoneella kirjoittaessa käyttämään pitkästä aikaa muutamaa vasemmankin käden sormea eikä tämä naputteleminen ole pelkästään yksikätistä. Tämä sekä eilen ostamani nastalliset talvikengät tuovat siinä määrin virkeyttä, että koetan ainakin lyhytarvioin alkaa purkaa lukemisiani -- jos vaan osaan tai maltan lyhyesti kirjoittaa. ;)

Sairaslomani aikana olen lukenut muun muassa nämä kirjat:
- Kate Atkinson: Eikö vieläkään hyviä uutisia
- Eva Ibbotson: Voi noita noitia
- Sirpa Kähkönen: Graniittimies
- Daphne du Maurier: Rebekka
- Pirkko Saisio: Signaali
- Marja-Liisa Vartio: Kaikki naiset näkevät unia

Onko näiden joukossa teille tuttuja? Olen lukenut hieman muutakin, mutta säästän ne kirjat teemaviikolleni, joka tässä piakkoin koittaa. Yksi listan kirjoista kuuluukin tuohon teemaan. Parhaillaan luen Joyce Carol Oatesin Putousta, joka kantaa samoja kaikuja kuin Haudankaivajan tytär ja pitää tietenkin tiukasti otteessaan.

Luettuihin palaan siis pian, mutta ensin kuvia. Nyt talvi on harmaa ja liukas, mutta se kukkii kanervin ja leikkotulppaanein, auringonpaisteen uskaltaessa esiin myös lumikitein. Hyvää alkavaa viikkoa!







36 kommenttia:

  1. Kauniita kuvia, Katja! Ihanaa, että olet pystynyt sairaslomalla kuitenkin lukemaan. Signaali on minunkin lukulistallani. Tsemppiä paranemiseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina, kiitos. Kun toinen käsi on paketissa, on lukeminen juuri sopivaa ajanvietettä. Olen niin usein toivonut, että ehtisinpä lukea. No, nyt haluaisin tietenkin puuhastella kaikenlaista. :) Signaali on upea, suosittelen!

      Poista
  2. Siivosin kirjahyllyjäni eilen ja löysin sieltä yllättäen tuon Atkinsonin kirjan. Olen sen kai jostain kirja-alesta tilannut, ja sitten autuaasti unohtanut. Atkinsonin Ihan tavallisena päivänä ei tehnyt minuun vaikutusta, ja luulen, että hankin tuon löytämäni kirjan ennen kuin tulin niihin mietteisiin, ettei Atkinson taida olla minua varten. Mutta varmaan ainakin kokeilen uutis-kirjaa, kun sen kerran olen ostanut. :) Rebekka löytyy myös omasta hyllystä, se tuli vastaan kirjaston kirjanvaihtohyllystä. Odotukseni ovat korkeammalla sen suhteen kuin tuon Atkinsonin. :) Kärsivällisyyttä käden paranteluun. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. MarikaOksa, Atkisonin kirjat ovat keskenään hyvin erilaisia. Minä pidin molemmista dekkareista, mutta tämä Eikö vieläkään... on parempi kuin Ihan tavallisena päivänä. Rebekka kannattaa lukea sen klassikkoaseman ja tunnelman vuoksi. En ihastunut niin paljon kuin toivoin, mutta haluan kyllä nähdä kirjasta tehdyn elokuvaversionkin.

      Kiitos! Kipsin poisto paljastaa, miten paraneminen on oikeasti sujunut. Nyt on aika hyvä fiilis jo. :)

      Poista
  3. Onneksi kipsi ei estä lukemista <3 Tuo Rebekka pitää kyllä minunkin lukea pian kun löysin sen hyllystäni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Susa, niinpä <3 Haluaisin niin leipoa, järjestellä työhuonetta ja saunoa, mutta kaikki aikanaan. Rebekan tunnelma on mahtava ja kirjan alku upea, mutta en saanut ihan sitä, mitä odotin. On se kuitenkin lukemisen arvoinen.

      Poista
  4. Ihania, herkän kauniita kuvia. Ja hyviä kirjoja! Voi noita noitia ja Rebekka ovat suosikkejani jo lapsuuden vuosilta - Signaali ja Graniittimies taas viime vuoden lukuhuippuja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Liisa <3 Voi noita noitia on minunkin lapsuussuosikkejani ja se toimi loistavasti nytkin. Luin tosin 9-vuotiaan kanssa. :) Signaali on huikea ja pidin Graniittimiehestäkin. Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

      Poista
  5. Hauska kuulla, että kätesi paraneminen on edistynyt! Listaltasi olen lukenut vain Graniittimiehen, Rebekka on varauksessa. Parhaillaan luen joululahjaksi saamaani kirjaa Matti Klingen Kadonnutta aikaa etsimässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Marjatta, paraneminen tapahtuu aika nopeasti, mutta on käsi silti kipeä. Klingen kirja on varmasti kiinnostava. Rebekka oli ihan hyvä, mutta luulen että se saattaa toimia elokuvana melkeinpä kirjaa paremmin.

      Poista
  6. Katja, edelleen vain Rebekka kummittelee mielessäni jotenkin niin tutusti.

    Mukava kuulla, että olet toipumaan päin <3

    Putous on minulta vielä lukematta, mutta aion sen kyllä vielä ehtiä...

    PS. Eikö tänä vuonna ole mitään Globalia- tms. äänestystä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena, olet varmasti lukenut tai katsonut Rebekkan. Minä haluaisin nähdä nyt sen filminä.

      Toipuminen on hidasta, mutta ihan hyvää. :)

      Laitan sulle huomenna lisää meiliä blogistanian äänestyksistä.

      Poista
  7. Ihania kuvia, jotka kiidättävät ajatukset kevääseen. Ihan nurkan takanahan se toki jo onkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jonna, kiitos. Valo ainakin alkaa lisääntyä, täällä on puoli neljältä vielä valoisaa. :)

      Poista
  8. Toivottavasti kätesi jo pian tervehtyy <3 Ihanasti sinulla on kyllä ollut aikaa lukea! Graniittimies oli minusta todella hieno. Rebekan olen joskus kauan sitten lukenut, muistan siitä vain hyvin hämäriä häiveitä... Sekin on niitä kirjoja, jotka luultavasti luen joskus uudelleen. Vartioltakin olen lukenut jotakin, mutta en muistaakseni juuri tuota, vaikka sen nimi onkin niin houkuttelevan hieno...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja, kiitos. Eiköhän käsi tuosta <3 On kyllä juhlaa sitten, kun saan kipsin pois! Rebekka saattaisi hyvin kestää uudelleenluennankin. Vartion kirjoissa -- jo yhden luetun perusteella uskalla niin sanoa -- on valtavasti teemoja, kiinnostava kirjailija!

      Poista
  9. Listaamistasi kirjoista olen lukenut vain Rebekan. Elokuva kannattaa myös katsoa.
    Toivottavasti käsi paranee pian puuhailukuntoon!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Margit, kiinnostuinkin Rebekka-elokuvasta ja mietin, että kirja olisi pitänyt lukea hieman nuorempana. Saan kipsin pois kuun lopussa, silloin selviää moni asia. :)

      Poista
  10. Minullekin tuli noista tulppaaneista kevät ja ihan parasta, että käsi alkaa kohta olla kunnossa. Maltti on valttia!

    Rebecca on hieno, mutta lukukokemus jäi Helsingin kaupunginteatterin musikaalin alle. Se oli valtaisa elämys, jonka jälkeen lauloin Rebecca-laulua varmaan useamman viikon mielessäni. Kaikki naiset näkevät unia on kovin huonosti muistissani. Luin vuosia sitten useamman Vartion ja ovat aika lailla päässeet unohtumaan, mikä ei johdu siitä, että ne olisivat olleet huonoja, vaan siitä, että pääni on aivan ylikuormitettu kirjoista.

    Signaalin ja Graniittimiehen haluan ehdottomasti lukea. Toistaiseksi odotellen, että ne vilkuttaisivat kirjaston pikalainahyllystä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Omppu, minä alan ostella tulppaaneja aina tammikuussa, vaikka rakastan myös talvea. Joo, pitäisi ottaa maltilla. Mietin jo töihin paluuta etänä, mutta..

      Pää voi tosiaan ylikuormittua kirjoista. Pelkään, etten enää näistäkään keksi blogattavaa, mutta koetan jotain sanoa.

      Graniittimies on huikea, joskin pidän enemmän Kuopio-sarjasta. Signaali on ihan huippu. Toivottavasti saat kirjat pian käsiisi.

      Poista
  11. Oletpa ehtinyt lukea paljon! :-) Signaalista on kirjoitettu niin kauniisti, että se on ehdottomasti lukulistallani. Putous odottelee hyllyssäni (samoin pari muuta Oatesin teosta) ja Atkinsoniin on tutustuttava vielä jonain päivänä. Graniittimies ei oikein iskenyt minuun, vaikka se hienosti kirjoitettu teos onkin. Toivon, että äitini on pitänyt siitä enemmän. Lukaisin teoksen ennen kuin käärin sen lahjapaperiin jouluna... ;-)

    Aivan ihastuttavia kuvia, jälleen kerran. Melkein kiljahdin onnesta, kun huomasin ensimmäiset tulppaanit lähikaupassa. Se jos mikä on yksi kevään merkeistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa, lukeminen on ollut suunnilleen ainoa asia, jota olen voinut tehdä (ja nyt kävelyjä, koska ostin Icebugit :)). Signaalia suosittelen suuresti, Putous koukuttaa ja Atkinsonilta suosittelen sinulle mieluummin Elämää elämältä kuin noita dekkareita.

      Minulla oli samanlainen onnentunne kaupassa ja tulppaaneja oli pakko saada kotiin. <3

      Poista
  12. En ole noita lukenut, mutta Eva Ibbotsonilta "Kazanin tähden" ja "Virta vie viidakkoon". Nopeaa paranemista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pearl Cover, minä taas en ole lukenut noita uudempia Ibbotsoneja. Voi noita noitia oli yksi lapsuuteni suosikeista ja nyt luin sen yhdessä 9-vuotiaan tyttäreni kanssa. Hänkin piti. :)

      Poista
  13. Sinulla näkyy olevan tällä hetkellä tasan 500 lukijaa sivupalkissa, onnea siitä!

    Olen lukenut harvinaisen monta noista kirjoista, joita olet viime aikoina lukenut / lukemassa. Rebekkaa luin muutama vuosi sitten ihan sydän pamppaillen, niin jännä se oli... :) Hauska että olet juuri nyt lukenut Vartiota, jonka tuotannosta väitellään Helsingin yliopistossa ensi viikonloppuna. Myös Atkinsonin kirjan olen lukenut; Graniittimies sen sijaan pitäisi lukea pian, kauan se on lukupinossa joutunut odottelemaankin!

    Ihanaa talven taittumisen aikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maria, oho, niinpäs on! Jee. :) Tosin lukijamäärä elää aika lailla.

      Hauskaa, että moni näistä kirjoista on sinulle tuttu. :) Huomasinkin, että Elise Nykänen väittelee pian. Luin hänen Vartio-tekstinsä Kiviaholinnasta (jota olin taustalla valmistelemassa) ja kirjan Vartio-tekstit vaikuttivat haluuni lukea kirjailijan tuotantoa.

      Sinne myös talven valoa! <3

      Poista
  14. Niin kaunis ja herkkä tuo ensimmäinen kuva, oioi. Kiva kuulla, että kätesi paranee pikkuhiljaa. Minä olen lukenut noista Rebekan joskus nuorena, hyvin kauan sitten. Ja Pirkko Saision aion lukea, mutta en ole vielä ehtinyt. Minä olen lukenut tammikuussa Mercierin Yöjuna Lissaboniin, Lessingin Kultainen muistikirja ja Rannelan Punaisten kyynelten talo. Vau, muistin kaikki kolme kirjaa, koska olen vihdoinkin alkanut pitää jonkunlaista luetteloa kirjoista, jotka luen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kirjailijatar, nuo ulkokanervat ovat niin herkkiä ja vahvoja, kestävät mitä vain ja ovat kuin keijukaisia. Rebekka on kirja, joka pitäisi lukea nuorena. Luulen, että olin sille liian vanha nyt. Saision kirjasta tulet pitämään, tiedän sen. Yöjunan Lissaboniin haluan lukea ja Lessingiä tulen lukemaan melko pian. Kirjaluettelo auttaa kyllä muistamaan!

      Poista
  15. Rebekan minäkin olen lukenut; salaa otin isän kirjahyllystä, kun luvan perästä en saanut -hänen mielestään liian nuorena - olin ehkä kahden-kolmentoista :-) Eli kauan sitten!
    Luvun alla (?) Murakamia, Tuula-Liina Varista, Delacourt...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mags, noin nuorena luettuna Rebekka on varmasti ollut huikea elämys. Sinulla on luettavana monenlaista kiinnostavaa.

      Poista
  16. Putouksen luin itse noin puolisen vuotta sitten. Tykkäsin siitä, vaikkei se lempparikseni Oatesilta noussutkaan.

    Paranemisia käden kanssa. Tylsää, kun ei varmaan pysty mitään tekemään, mutta onneksi jälleen kerran on kirjat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katri, mulla Putous on edelleen vaiheessa... Ehdin tässä välissä lukea jo muuta. Hieno romaani, mutta ei ehkä parasta Oatesia.

      Kiitos, tällä viikolla saan kipsin pois.

      Poista
  17. Täydellinen, hurmaava kanervakuva, IHANA!

    VastaaPoista
  18. Mukava kuulla, että paraneminen etenee!

    Paljon olet saanut luettua. odottelen postauksia :)

    Kuvissasi hehkuu jo kevään odotus <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaisa Reetta, perjantaina saan kipsin pois. Odotan sitä jo innolla. :)

      Valoa sinne! <3

      Poista