maanantai 9. tammikuuta 2012

Kevätkirjatärppejä ja uudenvuodenaikomuksia

Eilen oli varmasti koko talven upein päivä, jollaisia toivon lisää. Noiden hohtavien talvipäivien ainoa huono puoli on se, että ehdin  lukea vasta iltamyöhällä, mutta talven valoa on vaikea voittaa. Mieli vieläkin eilisessä ja kahden kirjan, Byattin Lasten kirjan ja Mosterin Nelikätisen soiton mahdottomuuden, ollessa edelleen kesken kurkkaan hieman omaan kirjakevääseeni.

Uudenvuodenaikomuksia

Teettekö uudenvuodenlupauksia? Ja jos teette, niin millaisia? Erityisen kiinnostunut olen tietenkin kirjoihin kohdistuvista lupauksista tai aikomuksista, mutta jos joku haluaa kertoa muista uudenvuodenlupauksistaan, niin tietenkin luen mielelläni myös niistä. Olen itse sitä tyyppiä, että en tee uudenvuodenlupauksia. Olen nimittäin helposti innostuva, mutta nopeasti kyllästyvä. Vaikka kuinka mieleni tekisi, en lupaa tänäkään vuonna lukea Ruusun nimeä (nimim. kirja kesken jo kymmenen vuoden ajan) tai Saatanaa saapuu Moskovaan (jonka haluan kyllä lukea joka vuosi pääsiäisen alla).

Tänä vuonna kuitenkin aion juhlallisesti tehdä kolme kirjoja koskevaa uudenvuodenaikomusta:
1. En ahnehdi uutuuksia, vaikka totta kai luen niitä runsaasti. Koetan keskittyä oman kirjahyllyni aarteisiin, muun muassa Murakamin Suuri lammasseikkailu, Fraynin Päistikkaa sekä Gallayn Tyrskyt odottavat jo. Murakamia olen jo aloitellutkin.
2. Luen tänä vuonna uudelleen erään kymmenen vuoden takaisen suosikkikirjani, Robert McLiam Wilsonin Eureka Street, Belfastin. Linnean ihana arvio muistutti, miksi tuota rujonkaunista kirjaa niin rakastankaan. Tämä on ainoa uudenvuodenlupaukseni, kaikki muu on silkkaa aikomusta.
3. Luen vähintään yhden kirjan jokaisesta maanosasta.


Kirjatärppejä

Monissa kirjablogeissa on esitelty kevään 2012 kirjauutuuksia ja nostettu esiin muutamia lukutärppejä tai -vinkkejä. Siksi minunkin pitää tehdä sama! Olen selaillut kustantamoiden katalogeja aivan innoissani ja jos minulla olisi muutama ylimääräinen tunti vuorokaudessa, niin lukisin varmaan vieläkin enemmän. Nyt kuitenkin nostan satunnaisessa järjestyksessä (=miten itse kunkin kustantamon katalogi on käsiini sattunut tai netissä esille asettunut) esille 12 sellaista kirjaa, joiden ilmestymistä odotan suurella innolla. Kyse on eräänlaisesta muistilistasta, moni muukin teos kiinnostaa minua enkä luultavasti tule lukemaan kaikkia listaamiani, vaan menen aika lailla lukufiilikseni mukaan. Tässä kuitenkin omat uutuuslukuvinkkini alkaneelle vuodelle:

Johan Bargum: Syyspurjehdus (Tammi), koska ihastuin niin Syyskesään.
Haruki Murakami: Norwegian Wood (Tammi), Kafka rannalla teki minusta Murakami-fanin.
Rosamund Lupton: Sisar (Gummerus), josta olen kuullut niin paljon.
Turkka Hautala: Kansalliskirja (Gummerus), joka vaikuttaa kaikin tavoin mainiolta.
Seija Vilén: Pohjan akka (Avain), vanhana folkloristina tähän on pakko tarttua.
Carol Shields: Ruohonvihreää (Otava), kaikki mitä Shields kirjoitti on minulle rakasta.
Emmi Itäranta: Teemestarin kirja (Teos), kotimaisen dystopian kieltä on kehuttu kovasti
Katherine Pancol: Kilpikonnien hidas valssi (Bazar), jatko-osa Krokotiilin keltaisille silmille
Hernán Livera Letelier: Elokuvankertoja (Siltala), chileläinen kunnianosoitus elokuvalle
Ljudmila Ulitskaja: Medeia ja hänen lapsensa (Siltala), olen jo jonkin aikaa halunnut tutustua Ulitskajan tuotantoon
Andreï Makine: Ikuisen rakkauden kosketuksia (Wsoy), uusi Makine kiinnostaa aina
Wille Riekkinen: Erävesien lumo (Kirjapaja), koska erämiesten ajatukset kiinnostavat mm. oman isäni harrastusten vuoksi

Blogin kevätkaudesta

Uudenvuodenaikomuksissani sekä kevätkirjatärpeissäni mainitsinkin muutaman kirjan, jotka haaveilen nyt talven ja kevään mittaan lukevani. Blogini pysyy siis aika samansisältöisenä kuin tähänkin saakka: kirja-arvioita ja esittelyjä, toisinaan sivupolkuja muiden kirja-aiheiden sekä tunnelmien maailmaan.

Viime syksynä aloitin blogissani kotimaisen keskiviikon sekä kuukauden tyttökirjaklassikon. Aion tänäkin vuonna jatkaa tyttökirjaklassikon lukemista vähintään kerran kuussa, mutta kotimaisesta keskiviikosta taidan luopua. En missään nimessä ole vähentämässä kotimaisen kirjallisuuden lukemista, en kuuna päivänä, mutta en halua rajata kotimaisista kirjoista kirjoittamistani keskiviikkoon.

Blogini ulkoasua en katso tarpeelliseksi muuttaa, joskin yläbanneriani saatan aina ajoittain fiksailla esimerkiksi vuodenajan mukaan. Aloin tänään myös lisätä lukemiini kirjoihin mukaan maatunnisteet. Homma on vielä kesken. Se ei myöskään ole niin helppoa kuin voisi kuvitella, sillä esimerkiksi kirjailijan kotimaa ei välttämättä kerro siitä kulttuurista, josta kirjailija on lähtöisin. Intiassa syntynyt Jhumpa Lahiri on yhdysvaltalainen ja kirjoittaa englanniksi, venäläinen Andrëi Makine taas asuu Ranskassa ja ruotsalainen, englanniksi kirjoittava Linda Olsson Uudessa-Seelannissa. Näille kirjailijoille annankin useamman kotimaan, joten heidän kirjojaan löytyy eri maiden tunnisteiden alta.

Teidän lukijoiden mielipiteitä olisi myös mukava kuulla. Onko mitään blogiani koskevia toiveita? Enemmän/vähemmän jonkun genren kirjoja? Pitempiä/lyhyempiä arvioita? Samaa vanhaa linjaa vaan? Vilkkuvia animaatioita blogini sivupalkkeihin? ;)

Talven valoa jokaiselle!

37 kommenttia:

  1. Toivon ehdottomasti vilkkuvia bannereita! ;D

    No ei, sinähän on lempparini kaikista ja luen aina joka sanasi, vaikken useimmiten ehdikään mitään kommentoimaan. Lukusuunnitelmasi kuulostavat hyviltä, ja meillä on monta samaa kevätkirjaa tulossa, tietysti, koska olemme henkiset kirjakaksoset monessa mielessä. :)

    Linjasi on hyvä ja toimiva. Arvostan kovasti perusteellisuuttasi ja intoasi tehdä jokaisesta arviosta yhtä laadukas. Sinuun voi luottaa! <3!

    VastaaPoista
  2. Minäkin sanoin miehelle eilen, kun aurinko paistoi ja puut olivat kuin pitsiä, että kunpa kaikki talvipäivät olisivat tällaisia!
    Tämäkin päivä on ollut hyvä, mutta ei yhtä aurinkoinen.

    Kolme samaa must-read -tärppiä ja muutamasta muustakin olen varovaisen kiinnostunut.

    VastaaPoista
  3. Blogisi ilme on hyvä, on hienoa, että teet omanlaistasi blogia ja kiinnität niihin asioihin teoksissa huomiota, mitkä koet merkitykselliseksi!

    VastaaPoista
  4. Miten ihmeessä sinä mainitsit juuri ne kaksi kirjaa, joita olen yrittänyt lukea, mutta en ikinä enää lue;-) Ruusun nimeä en ole tuonut kommenteissa niinkään esille, mutta tuota Saatana saapuu Moskovaan sitäkin enemmän. Ruusun nimen olen saanut lahjaksi jopa saksaksi, joten joillain on aivan liian ylevät käsitykset sekä saksantaidostani että väärät käsitykset lukumieltymyksistäni.

    Sattumalta Valkoinen kirahvi mainitsi idean, jota olen itsekin miettinyt eli haluan lukea muutamia kirjoja kirjahyllystäni eli ei aina vain siitä kasvavasta pinosta. Ja osallistun sekä tyttökirja- että merikirjahaasteisiin.

    Merikirjahaasteen löydät oikeasta palkistani. On vielä aika alhaalla, mutta nousee sieltä.

    Lumen valoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Joo, niitä animaatioita tietysti! Ja keltaisia hymiöitä sekä eri väreillä korostettuja sanoja sinne tänne :)

    Minä en tee uuden vuoden lupauksia - koska en ole uskoakseni koskaan onnistunut niitä pitämään. Mutta kirjojen suhteen asetan silloin tällöin toiveikkaita tavoitteita. Kuten nyt tänä vuonna toivon keskittyväni omien hyllyjen tarjontaan, vaikka viimeksi lauantaina kannoin kirjastosta kotiin 12 hurjan mielenkiintoista kirjaa. (Valtaosa vielä puhtaasti blogisuositusten perusteella...) Ehkä tämä "omien kirjojen lukuprojekti" on hidastanut myös kevään kirjakatalogien selailua :)

    VastaaPoista
  6. Minna: Sinua minä hieman ajattelinkin niillä bannereilla ilahduttaa. ;)

    Arvelinkin, että meillä on varmaan osin samoja lukusuunnitelmia. Ja osin tietenkin myös ihan erilaisia teoksia, kuten pitääkin.

    Kiitos. <3

    Maria: Eilinen oli niin huikea! Tänäänkin on ollut kaunista, kun lumi sataa sellaisena täydellisenä puuterilumena eikä räntänä.

    Luulen, että arvaan niistä yhteisistä tärpeistämme ainakin kaksi: Bargum ja Shields ainakin, eikö vaan? :)

    Jokke: Kiitos. Uskon, että blogi kuin blogi on hyvä niin kauan kuin se on kirjoittajansa näköinen.

    Leena: Hihii. ;) No, Ruusun nimeä en varmaan koskaan tule lukemaan loppuun, vaikka se on mieheni lempikirja. Mutta Saatana saapuu Moskovaan kiinnostaa minua ihan oikeasti.

    On aika vapauttavaakin lukea oman hyllynsä vanhoja kirjoja tai sitten kirjastolainoja.

    Huomasin sen merikirjahaasteen Ainon blogista. En varmaan osallistu siihen, mutta mielelläni seuraan mitä kaikkea muut keksivät lukea.

    Ja sitä samaa! :)

    Maija: Oi, niin ne hymiöt, totta kai! Fonttiakin voisi vaihdella kesken tekstin. ;)

    Vaikka keskittyisitkin omien hyllyjesi tarjontaan, kannattaa aina välillä käydä kartuttamassa kirjaspinoakin. Kotimaan kirjastotilastot näyttävät hyviltä ja kirjastossa on muutenkin mukavaa. :)

    VastaaPoista
  7. Blogisi ulkoasu on yksi tyylikkäimpiä! Se on selkeä, hyvät värit ja helpottaa lukemista. Ei isoja kuvia eikä tuhottomasti kuvia; sivu siis myös latautuu nopeasti!

    Lisäksi pidän punnitusta tekstistäsi, joka osoittaa että kirja on kunnolla luettu ja ennenkaikkea AJATELTU.

    Siinä tärkeimmät syyt (joskin toisin päin; tärkeintä on hyvä teksti ja vasta sitten ulkoasu) miksi luen blogiasi, vaikkeivät kirjamakumme läheskään aina osu yksiin.
    Nytkin listaamistasi kevään tärpeistä löytyi vain yksi yhteinen :D (Medeia ja hänen lapsensa)

    VastaaPoista
  8. Minullakin on Ulitskajan kirja listoilla! Nyt vaan pitää lukea se edellinen ensin, se onkin ollut lukulistoilla jo kuukausia.

    VastaaPoista
  9. Mä kanssa ajattelin, että lukisin enemmän vanhaa enkä vain uusia. Tämä noin kuukausi sitten. Ja nyt mun vanhukset on kaikki kesken luvun, ja samaan aikaan lainailen vain uutuushyllyltä. Että huoh.

    Voihan sitä miettiä kaikkea, mutta mulla ei näemmä toimi. Tuo toimii, että eri mantereelta, mutta tykkään silti tosi vähän amerikkalaisesta-brittiläisestä kirjallisuudesta, huomasin, kun tänään kävin kirjastossa ja hylkäsin kaikki anglo-amerikkalaiset. Kai sitä on vain niiin oman makunsa orja.

    Käyn kanssa lukemassa tekstisi, vaikka kirjamaku ei aina sama olekaan. On kiva tietää, minkälaisia nekin kirjat, joita itse en lue, ovat.

    VastaaPoista
  10. Minulla on ylimääräinen kovakantinen kalenteri, johon ajattelin kirjata kaikki v.2012lukemani kirjat, mahdollisesti myös vähän kommentoida
    Hyvää blogivuotta 2012 sinulle!

    VastaaPoista
  11. Oooh! Miten säväyttävät talvikuvat! Kiva kuulla lupauksistasi. Minun kirjallinen uudenvuodenlupaus on, että kolmas käsikseni valmistuu :) Se onkin jo melkeinpä paketissa. Toivottavasti menee myös isosta kustantamosta sisään ja ehkä jonain päivänä ulos. Lukulupaus on, että luen saksalaista nykykirjallisuutta. Saksaksi. Apua.

    VastaaPoista
  12. Kauniit kuvat ja kiva,että nyt teillä on kunnon talvikin!
    Itse en tehnyt minkäänlaisia uuden vuoden lupauksia...
    Jatka vain blogiasi samaan tyyliin,kunhan välillä on jotain vähän muutakin kuin kirjoja(arvostelusi ovat muuten superihanat!)

    VastaaPoista
  13. Olen ollut niin uupunut harmikseni, etten ole oikein jaksanut iloita tästä upeasta talvisäästä, joka täälläkin vihdoin koitti. Mutta jospa tässä olisi vielä talvea jäljellä!

    Samoja kirjan nimiä vilahteli tuossa listassasi, mutta monta sellaistakin toki, jotka eivät ehkä itsellä ainakaan heti päädy lukulistalleni.

    Minä tein vain yhden kirjallisen uudenvuoden lupauksen, ja se on se, että erityisesti keväällä keskityn enemmän aikaisemmin kuin tänä vuonna julkaistuihin kirjoihin. Syksy oli niin uutuuspainotteinen, että nyt kaipaan jo noiden hyllyssä odottaneiden pariin.

    VastaaPoista
  14. Neonvärinen tausta ja vilkkuvat bannerit, kiitos ! ;-)

    Älä muuta mitään. Tykkään tyylistäsi, oli se sitten kirja-arvioita tai muuta. <3

    En tehnyt uuden vuoden lupauksia, vaikka ehkä olisi pitänyt. Olla parempi ihminen, roikkua vähemmän netissä, syödä paremmin, lukea enemmän. Huoh.

    VastaaPoista
  15. Minullakaan ei ole tapana tehdä lupauksia, mutta saatan mietiskellä tavoitteita ja suunnitelmia. Oma kirjallinen tavoitteeni tälle vuodelle on lukea enemmän muuta kuin suomen- ja englanninkielistä kirjallisuutta.

    Tärppilistaltasi olin jo itsekin pannut muistiin Murakamin ja Shieldsin, mutta nyt kiinnostuin tosissani tuosta Teemestarin kirjasta. En ollut aikaisemmin kuullutkaan, mutta kävin lukemassa kustantajan esittelyn, ja kuulostaa kiehtovalta.

    Blogiltasi toivon vain jatkamista samaan malliin. Ja kiva, että kuukauden tyttökirjaklassikko jatkaa.

    VastaaPoista
  16. Teemestarista haaveilen minäkin! =)

    Ja blogisi on tyylikäs juuri sellaisena kuin se on; kauniit kuvasi ovat minulle arjen estetiikkaa...

    VastaaPoista
  17. Tulin nyt kyläilemään Lumiomenaan vähän pidemmäksi aikaa (älä siis ihmettele kun kommentoin kerralla moneen postaukseesi! ;).

    Minäkin kaipaisin blogiisi vilkkuvaloja! :D No ei vaan, kun blogisi on ihana juuri tällaisena. <3

    Lukulistallasi on monta kirjaa, jotka minäkin aion lukea (esim. Syyspurjehdus, Kansalliskirja, Teemestarin kirja ja Kilpikonnien hidas valssi). Makine on ollut vuosia lukulistallani, ja hyllystä löytyvät lähes kaikki hänen teoksensa, enkä silti ole vielä uskaltanut. Ehkäpä siinä voisi olla yksi uudenvuodenlupaus, alkaa lukea Makinea (ja Shieldsiä ja Irvingiä)!

    Norwegian Woodia luen juuri englanniksi, ja upean mutta rankan Kätilön jälkeen Murakamin japanilainen rakkaustarina tuntuu melkein itkettävän ihanalta. <3 Juuri oikea, hyväätekevä kirja luettavaksi tässä kohtaa, kun tuntuu että olen Kätilön jäljiltä vielä ihan ruhjeilla (äläkä pelästy, Kätilö on oikeasti upea! <3).

    Tein itselleni muutaman kirjallisen uudenvuodenlupauksen:

    1) Tästä lähtien kirjoitan blogitekstini heti kirjan luettuani; tällä hetkellä blogissani vallitsee hallitsematon kaaos, kun varmaan parikymmentä (en uskalla edes laskea!) luettua kirjaa odottaa että kirjoitan niistä jotakin. :D

    2) Tänä vuonna yritän karistaa ennakkoluulojani, ja tarttua rohkeasti kirjoihin, joita olen aiemmin tehokkaasti karttanut. On aika lukea ensimmäinen Tervoni, Rimmisen Nenäpäivä, ja kenties myös Hyryn Uuni. :D

    3) Yritän opetella jättämään oikeasti huonot kirjat kesken. (Miksi, oi miksi luin Malzieun Sydämen mekaniikan loppuun asti?? :D)

    Ihania talvikuvia! Minäkin, lumen vihaaja, melkein hetkeksi unohdan miksi sitä lunta niin kovasti karsastankaan. :)

    VastaaPoista
  18. kiva kirjoitus tämä, vaikka ainahan sinulla on...

    tosin aika monta tuosta uutuuslistasta olisin voinutkin jo arvata ;D kivasti oppii tuntemaan toisen suosikkeja.

    en osaa luvata kirjajuttuja, muuta kuin että haluaisin lukea enemmän - saa nähdä kuinka käy. vähän huonolta näyttää toistaiseksi.

    VastaaPoista
  19. ja minullaha on nuo maat tunnisteissa ja ne on tosiaan varsin hankalia, tsemppiä urakkaan!

    VastaaPoista
  20. Minä pidän blogistasi juuri näin!

    Minun uuden vuoden lupaukseni on, että teen haaveeni todeksi ja kirjoitan oman kirjan. En tiedä, koska se valmistuu, mutta matkalla olen.

    Yksi Saatanakin odottaa kirjahyllyssä. Varmaan jonain vuonna vielä luen sen :)

    VastaaPoista
  21. Ei kiitos uudenvuodenlupauksia tänne. Ainoa jonka olen joskus pitänyt, on vuoden kestävä irtokarkkilakko. ;)

    Oi, Eureka Street... Ihana, nimenomaan rujonkaunis kirja!

    Miten ihmeessä tieto Makinen uudesta suomennoksesta on mennyt minulta ihan ohi?? Pakko saada lukulistalle (vaikka puoliso vie sen taatusti ensin). :)

    VastaaPoista
  22. Kirjojen puolella taisin vuodenvaihteessa tuolla luvanneeksi lukevani hiukan enemmän myös ranskaksi. Lähinnä noin kielitaidon vuoksi. Viime vuonna jäi kolmeen romaaniin.

    Makine on minulla ollut vuosia vakiokamaa ja Murakamista tuli suosikki viime vuonna Lammasseikkailun myötä.

    Niin, ja Ruusun nimen olen lukenut ainakin kolme kertaa. Minusta se vaan on niin hyvä, mutta ei kiistellä - makuasia. :-)

    VastaaPoista
  23. Morre: Kiitos. Vaikka rakastan valokuvia, koitan pitää määrän rajallisena. Samoin vältän liian monien "aplikaatioiden" liittämistä tänne, koska kaikki sellaiset hidastavat ainakin kännykkäsurffailua. :)

    Minä tykkään siitä, että esim. meillä on erilainen kirjamaku. Virkistyn nimittäin siitä, että saan lukea erilaisista kirjoista. Vaikka esim. rakastan Haahtelaa, olisi tylsää lukea hänen teoksistaan ihan jokaisesta blogista.

    Salla: Samat sanat! En ole nimittäin lukenut Ulitskajan edellistäkään, mutta hänen teoksensa kiinnostavat hurjasti.

    Mari A.: Niin se menee. Uusia, kiinnostavan oloisia kirjoja tulee koko ajan ja vaikka kuinka yrittäisi lukea vanhempia kirjoja, on aina joku uutuus menossa. Siksi teinkin uudenvuodenaikomuksia enkä -lupauksia. :)

    Minä pidän yleensä kovasti brittikirjoista. Mutta huomasin, ettei kirjailijan kotimaa kuitenkaan kerro siitä, mistä hän kirjoittaa. Esimerkiksi Jhumpa Lahiri onkin amerikkalainen (vaikka syntynyt Intiassa) ja Kazuo Ishiguro englantilainen (syntynyt Japanissa). Ehkä heidät voisi "niputtaa" useaan eri maahan?

    Johanna: Tuo kalenteri kuulostaa kivalta. Lukupäiväkirja. Sitten voisit aina joskus kertoa kalenterin kuulumisista blogissasi? :)

    Helmi-Maaria: Vau! Onnea kolmannelle kirjallesi. Toivottavasti se otetaan jonkun isomman kustantamon julkaisuohjelmaan. Sinulta saksalaisen kirjallisuuden lukeminen saksaksi sujuu varmasti ihan hyvin!

    Yaelian: Kiitos. Talvi tuntuu niin ihanalta. Minäkään en tehnyt muita uudenvuodenlupauksia kuin että aion lukea sen Eureka Streetin. Se on ihana kirja.

    Susa: Tsemppiä ja halaus kaikkeen. <3 Talvea on varmasti jäljellä ja ne kaikkein kauneimmat kelit on yleensä helmikuussa, eikös vaan.

    Me luemme sopivasti samoja ja eri kirjoja. Ja ihan samat ajatukset noiden hyllyssä odottaneiden suhteen. :)

    Petriina: Ihan sinua varten voisin lisäillä neonvärejä. Miten olisi turkoosi teksti pinkillä taustalla? ;)

    Ja totta, minäkin haluaisin olla parempi ihminen, olla vähemmän tietokoneella, syödä paremmin... Minun ei ehkä "tarvitse" lukea enemmän, mutta liikkua sen sijaan pitäisi. Nyt aloitin taas pitkät aamukävelyt. Lumessa tarpominen on ihanaa!

    VastaaPoista
  24. Niin kuin tiedät, rakastan blogiasi tällaisena, joten minulla ei ole muutostoiveita. :)

    Tärppilistallasi on 4-5 kirjaa, jotka haluan lukea.

    En tee uudenvuodenlupauksia, mutta aion kuitenkin lukea tänäkin vuonna. Eh-heh.

    Antoisia lukuhetkiä vuodelle 2012!

    VastaaPoista
  25. Liisa: Omia lukutavoitteitaan on mukava miettiä. Itse mietin esim. jo nyt, että mitä kaikkia tyttökirjoja lukisin. Itse asiassa metsästän yhtä sellaista, jonka luin lapsena, mutta jota ei ole enää minkään kirjaston valikoimissa.

    Tuo Teemestarin kirja vaikuttaa kiehtovalta. Hieman erilaiselta ja siksi raikkaalta. Se nimikin on ihana.

    Booksy: Sinulel voisin sanoa Teemestarista samat sanat kuin Liisalle. Vaikuttaa kiehtovalta.

    Ja kiitos. :)

    Sara: Tervetuloa. Olen sinua hieman tänne blogiini kaipaillutkin. <3 Niitä vilkkuvaloja ei varmaankaan tule - ihan vain siksi, että en osaa koodata niitä, muuten kyllä. :p

    Arvasinkin, että luemme osin samoja tänäkin vuonna. Suosittelen sinulle Makinea. Uskon, että ihastuisit. Aloita Ranskalaisesta testamentista, jos sinulla on se.

    Mukava kuulla mietteitäsi Murakamista. Minä hieman pelkään Kätilöä ja säästelen sen lukemista, mutta Murakamin aloitan pian kunhan saan pari muuta kirjaa ensin alta pois. Koetan kuitenkin välttää kiirehtimistä, ettei käy kuten Linnanneidon lokikirjalle.

    Sinulla on hyviä uudenvuodenlupauksia! :)

    anni.M.: Kiitos. Ja totta, joidenkin blogaajien maun oppii tuntemaan. :)

    Ja tsemppiä lukuajan löytämiseen! Onneksi luet tosi paljon jo nyt.

    Katilein: Ihana kuulla, kiitos.

    Sinulla on upea uudenvuodenlupaus. Tsemppiä siihen, se valmistuu sitten kun aika on. Taitoa sinulla selvästi kyllä on. :)

    Zephyr: Vuoden kestävä irtokarkkilakko on jo melkoinen, huh! Minä koetan aina joulukuussa pitää suklaalakkoa ennen joulua (eli sitten varsinaisena jouluna saan syödä suklaata) ja sekin tekee tiukkaa.

    Eureka Street on muistoissani niin hieno, että ihan pelottaa tarttua siihen. Mutta haluan lukea kirjan uudelleen.

    Vaikka puolisosi veisikin Makinen ensin, niin on ihanaa että luette ainakin osin samoja kirjoja. :)

    Minna Vuo-Cho: Kuten Helmi-Maarialla saksaksi lukeminen, on sinulla loistavat edellytykset lukea ranskaksi!

    Ei kiistellä. :) Ruusun nimi on mielestäni ihan hyvä (ne ensimmäiset 70 sivua, mitä olen kirjaa lukenut), mutta jostain syystä en pääse etenemään sen kanssa. Se on mieheni lempikirja.

    VastaaPoista
  26. Karoliina: Samaan aikaan koneella. :) Kiitos. <3

    Meillä on paljon samoja ja paljon eri kirjoja. Luinkin sinun tärppilistaasi uudelleen ja löysin sieltä paljon uusia. Esim. deWittin kirja kiinnostaa kovasti.

    Sinulla on hyvä uudenvuodenaikomus. ;)

    VastaaPoista
  27. Joo, ihmiset eivät ole nykymaailmassa kovin tiukasti yhden kansalaisuuden määrittämiä. Usein se kirjailijan tausta näkyy siinä, että jos on syntynyt tai vaikka vain vanhemmat jostain muualta, niin se oma tausta kiinnostaa myös kirjoissa. Esim. Lahiria voi pitää aika intialaisena aiheiltaan. Aika monihan noista ns. intialaisista kirjailijoista asuu ja elää toisaalla kuin Intiassa. Ja usein kuvaavatkin sitä törmäystä, mitä kaksi "kulttuuria" saa aikaan.

    Tosin myös Amerikan manner on aika lukematon myös etelästä.

    VastaaPoista
  28. Mari A.: Tuo on ihan totta. Siksi minäkin oikeasti pidän Lahiria intialaisena ja Aslamia pakistanilaisena. Ishiguro on siinä vaikea pala, että osa hänen kirjoistaan on brittiläisempiä kuin syntyenglantilaisten kirjat, joissakin taas japanilaisuus näkyy.

    Mulle Etelä-Amerikka on jotenkin rakas, nuorempana luin paljon sieltä tulevaa kirjallisuutta.

    VastaaPoista
  29. Hyviä mietteitä ja suunnitelmia :)

    Minä jo puolilupasin että aion lukea tänä vuonna Saatana saapuu Moskovaan (tai muun venäläisen klassikon). Mutta valaisepa tietämätöntä: miksi pääsiäisen alla?

    VastaaPoista
  30. Uudenvuoden lupauksia tai päätöksiä en ole tehnyt, mutta erilaisia lukusuunnitelmia olen miettinyt :) Kuten Raamatun lukemista (yleissivistystä?), keskeneräisten haasteiden jatkamista ja muutaman uuden mahdollista aloittamista...

    Blogisi on ihana juuri tällaisena :)

    VastaaPoista
  31. Tykkään blogistasi juuri tällaisena. Kirjoitat aina niin hyvin, nautin.

    VastaaPoista
  32. Minä en lupaa mitään, kun en kuitenkaan pitäisi lupauksia. Voisin luvata lukea enemmän, mutten lupaa sitäkään. Voisin luvata lukea jonkun kirjan omasta kirjahyllystä, sen voin luvata.

    Minä tykkään sinun blogista ihan tällaisena, juuri tällaisena. Sinä olet minun kirjakriitikkoni ja se on mahtavaa :)

    VastaaPoista
  33. Luru: Ehkä tuo Saatana saapuu Moskovaan on mielessäni ainakin osin pääsiäiskirja, koska siinä osin liikutaan Pontius Pilatuksen ja Jeesus-hahmon ajan Jerusalemissa. Kenties vihdoin tänä vuonna luen tuon kirjan. :)

    Villasukka: Oi, Raamatun lukeminen ei ihan pieni urakka olekaan. Suunnitelmia on aina mukava tehdä ja erilaisia haasteitakin tuntuu olevan paljon.

    Omenaminttu: Kiitos. :) Minä taas vierailen aina sinun blogissasi niin mielelläni.

    Kirjailijatar: On hyvä asenne olla lupaamatta mitään. Minäkin vaan aion kaikkea. Mutta sen Eureka Streetin lupaan lukea - kuten sinäkin yhden kirjan omasta hyllystäsi. Hienoa! ;)

    Ja kiitos!

    VastaaPoista
  34. Tänä cuonna on aikomus lukea sattuneesta syystä Charles Dickensiltä ainakin yhden teoksen. Tänä vuonna tulee 200 vuotta herran syntymästä. Dickens oli aikansa John Irving. Toiseksi on tarkoitus tututstua Murakamin tuotantanna, se juoksukirja kiinnostaa erityisesti. Lisäksi lupaan lukea Jonathan Franzenin Vapaus ja Tom Wienerin CIAn historiikin.

    Olen vasta toista kertaa blogissasi ja täällä on erittäin hienoa keskustelua.

    VastaaPoista
  35. Petri: Tervetuloa blogiini. :)

    Irvingiä on muistaakseni verrattu kovastikin Dickensiin ja paljon samaa heissä onkin. Murakamin löysin viime keväänä ja aion nyt tänä vuonna lukea ainakin Norwegian Woodin ja Suuren lammasseikkailun. Omaperäinen kertoja.

    Toivottavasti pidät Franzenin Vapaudesta. Se on upea!

    VastaaPoista
  36. Heippa, luulin eilen kommentoineeni, mutta se katosikin johonkin :)!

    Mutta juupa juu, miekään en ole uuden vuoden lupauksia harrastanut. Ja tunnistan saman piirteen itsestäni eli innostun helposti, kyllästyn nopeasti! Silti voisin kuitenkin lukemiseen liittyen luvata itselleni lukea ahkerammin tänä vuonna :).

    Kävin eilen kirjastossa ja ihan kohtuullisen pinon kirjoja toin kotiin asti. Luen parhaillaan Ulla-Maija Paavilaisen Kummitätiä, sen edeltäjä, Kylmä kamari oli aika hyvää luettavaa. Lainasin muuten Elina Tiilikan uutuuskirjan, Myrskyn, vaikka se Punainen mekko olikin ällö...

    Blogisi on viehättävä nykyisellään. Harvakselti kommentoin, mutta seurailen kyllä. Kommentointi jää vähiin, kun luen niin kovin vaihtelevaisesti.

    VastaaPoista
  37. Heippa - ja anteeksi. <3 Miten minulla on nyt kommentointi unohtunutkin vanhempien postausten osalta? :/

    Mutta paremoi myöhään jne. Uudenvuodenlupausten antaminen on kyllä aika outo juttu minullekin. Ja tuo innostuminen! Niin, kaikkeen sitä lähtee mielellään mukaan, mutta ajan kanssa voi alkaa väsyttää. Toki mieluisia juttuja jatkaa vaikka kuinka kauan.

    Olet rohkea, kun aiot lukea Myrskyn. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä siitä pidät. :)

    VastaaPoista