perjantai 25. maaliskuuta 2011

Minun teekupilliseni

My cup of tea. My treat. Onko näille idiomeille mitään järkevää suomenkielistä vastinetta? Minun juttuni kuulostaa hieman laimealta.

Ehkä muistatte muutaman viikon takaisin Dallas-postaukseni, jossa kerroin etten katso televisiota. En katsokaan, tosin Greyn anatomia alkoi taas ja joudun kerran viikossa syventymään televisiosarjaan. Sellaista elämä on. Ja vaikka en katso mitään muuta nyt lähetettävää ohjelmaa, istun miltei joka ilta sohvalle, pidän pienen lukutauon ja matkaan englantilaisiin puutarhoihin, kirjallisille kutsuille, museoihin, vanhoihin taloihin, sukukähinöihin, Jaguarin kyytiin, kyläjuhliin - sekä murhiin. Kukaan ei ollut kertonut minulle vielä vuosi sitten, miten täydellisen ihanaa murhaviihdettä Midsomerin murhat on! Ja juuri nyt se on tauolla television ykköskanavalta.

Tänään perjantaina aloitamme lasten nukahdettua kokonaan uuden dvd-boksillisen sarjasta, vuorossa taitaa olla kausi 10. Midsomerin murhien kyytipoikana meillä tarjoillaan tietenkin teetä ja tilkka (tai kaksi) sherryä, mutta nyt myös uutuutena Susu-piirakkaa, josta Ilse kertoi blogissaan. Piirakka on parhaillaan uunissa ja paistamisen jälkeen sen tulee antaa vetäytyä hetki. Sen on pakko olla hyvää, eikö vain?

Nämä ovat minun perjantaini teekupillisia. Mitkä ovat sinun?

P.S. Minun piti ladata tänne kuva tai kuvia Susu-suklaasta, mutta vanha kannettavani ilmoitti, että jotkut ajurit ovat vaurioituneet kamerani ja koneen välillä. Tylsä tyyppi, tämä uskollinen ystäväni. Odotan perheemme tietokoneohjelmoijan (oikeasti, ei mitään ironiaa!) palaavan töistä kotiin. Olisi ihan kauheaa, jos en enää saisi ladattua kuvia kamerastani. :/

26 kommenttia:

  1. On se hyvää, voi kyllä! Kannattaa malttaa antaa jäähtyä, niin se vain paranee.

    Kiitos linkityksestä ja hyvää viikonloppua - minun teekuppini teeveessä ovat ne Chef-ohjelmat, sekä Master että Top. Muuten vain luen ja luen ja tämä kirja on IHANA. :)

    Terkuin tilkkutyöseminaarinkin unohtanut, joka toivoo, että saat koneesi kuntoon! :)

    VastaaPoista
  2. Ilse: Koetan malttaa olla ottamatta koepalaa piirakasta ennen kuin muu perhe on kotona. Että ehtii jäähtyä, toivottavasti. ;) Tuoksu on kyllä melkein liiankin hyvä!

    Tiedätkö, en voi enää ajatella chef-ohjelmia ajattelematta sinua! Vaikka en niitä ohjelmia olekaan katsonut. Mitähän olet lukemassa? Ilmeisesti jotain, johon mukaan tulee ihanuusvaroitus-merkintä.

    Mukavaa alkavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Oi, Ilsen kommenttiin pakko todeta, että niin Top kuin Master Chef ovat myös minun lemppareitani tällä hetkellä, sen ikisuosikkini Greyn Anatomian lisäksi. Varsinkin Master Chef on huippu, katson ehkä liiaksikin eläytyen sitä tunteiden paloa, millä he laittavat ruokaa kisaillen jne.

    Susu-piirakkaa olen monesti yhdestä lempparikokkaus (Hellapoliisin)kirjasta katsellut kuolaten ja kun näin sen Ilsen blogissa, houkutus lisääntyi. Innolla odotan siis sinunkin mielipiteitäsi siitä ja kuvaakin tietenkin jossain vaiheessa!

    VastaaPoista
  4. Usein on vaikeaa löytää toisesta kielestä vastaavaa sanontaa toisella kielellä. Kuten juuri tuo tuo cup of tea...
    Piirakka-kuulostaa yummy yummy niin herkulliselta!
    Midsomerin murhat onkin hyvä sarja,en ole kyllä pitkään aikaan nähnyt,mutta muistissa on:)
    Perjantaini juttu tällä hetkellä on kuppi lämmintä teetä (on hieman kylmää)ja eliminaatiojakso American Idolsista (olen hurahtanut).Televisiota ei minulla ole,mutta tietokoneeni välillä toimii sellaisena.
    Mukavaa viikonloppua Midsomerin ja ihanan piirakan seurassa.

    VastaaPoista
  5. Susa: Arvasin, että sinäkin katsot noita Chef-ohjelmia. Onneksi voimme keskenämme vaihtaa Greyn anatomia-uutisia. ;)

    Onko sinulla tuo Hellapoliisi-kirja? Olen katsellut sitä kirjakaupassa, mutta tyyris hinta on estänyt ostamasta, vaikka saatan kyllä laittaa saman rahan muihin kirjoihin. Katsotaan, saanko joskus ladattua kuvan Susu-piirakasta. Tuolla se jäähtyy keittiössä ja jälkiruoaksi otamme kyllä isot palat!


    Yaelian: Totta. Yksi hyvä ystävänikin kääntää työskeen ja hän saattaa Facebookissakin kysellä, että olisiko jollekin ilmaisulle suomenkielistä vastinetta.

    Kuulin, että Englannissa näytettävissä jaksoissa John Nettles on lähtenyt sarjasta pois. Se vaikuttaa pakostakin sarjan sydämeen, mutta onneksi minulla on vielä useamman tuotantokauden jaksot katsomatta. Mietin aina, että mikähän "fiksaatio" minulla on kaikkeen brittiläiseen. ;)

    Toivottavasti tee lämmittää kylmällä säällä!

    VastaaPoista
  6. Mä olen sairastanut nyt viikon ja katsonut telkkaria tavallista enemmän. Päätin juuri Frendien 1. tuotantokauden, jonka lopussa Rachel tajuaa rakastavansa Rossia, mutta Ross tulee Kiinan-matkaltaan jokun tytön kanssa... Argh!! Niin riipaisevaa.
    Ehkä huomenna pakko jatkaa.

    VastaaPoista
  7. Odotin innolla Master chefin alkamista pitkän tovin, Nelonen kun sitä ahkerasti mainosti usean kuukauden ajan ;)

    On Hellapoliisi omana ja siis minä hankin sen 19 euron hintaan täältä Citymarketista ja Prismassakin oli samaan hintaan. Kirjakaupoissa ja netissä näytti maksavan jopa melkein 30e. Nythän Hellapoliisilta on tulossa vain leivontaan / makeisiin herkkuihin keskittyvä kirja, saa nähdä tuleeko sekin hankittua!

    VastaaPoista
  8. Ihanaa viikonloppua Katja :--) Perjantain suunnitelmanne kuulostavat rentouttavilta. Minä ajattelin tänä iltana vain lukea ja vilkaista American Idolin tuloslähetyksen (toivottavasti suosikkini ei tipu!). Ehkä katsomme jonkin elokuvankin poikaystävän kanssa :) Huomenna onkin sitten siivouspäivä edessä... (miten musta tuntuu, että aina kun joku kysyy mun viikonloppusuunnitelmiani, niin vastaan, että aion siivota? meillä ei edes siivota usein ;D)

    VastaaPoista
  9. Kaikkien arkipäivien teekupillinen on saavillinen maitokahvia ja kaksi täysjyväruisleipää kalaisilla täytteillä sekä kierros lempiblogeissa :-) Perjantaiextra on lasillinen punaviiniä kera hyvän kirjan.

    Herkullista perjantai-iltaa sinne ! Voi sinua ja Ilseä, minunkin on ehkä ihanihan pakko tehdä tuota piirakkaa !

    VastaaPoista
  10. Greyn anatomia on ihana! En tosin tykkää seurata televisiosta, ostan aina boksit ja katselen, kun on sellainen fiilis :)

    Aion nyt perjantai-iltana nollata itseni täysin olemalla tekemättä mitään. Rentoutua vaan, ruoan ja blogien parissa. Sitä en ole hetkeen ehtinyt tehdä. Huomenna ehtii sitten taas painaa.

    Ihanaa viikonloppua sinulle, oli kiva lukea blogiasi pitkästä aikaan!

    VastaaPoista
  11. Midsomerin murhat on meilläkin koko (2-henkisen) perheen yhteinen harrastus, menossa on nyt 7. tuotantokausi. Hassua, aloin pari päivää sitten naputella postausta Midsomerin murhista Dekkarimania-blogiini! (se ei ole vielä valmis)

    Aikaisemmin olen katsonut dvd:ltä mm. kaikki Komisario Morset ja Lynleyt sekä Yorkshiren etsivät. Midsomerin jälkeen vuorossa lienevät komisariot Frost ja Wexford :) Englantilaiset poliisisarjat ovat ihan parhaita!

    Tällä hetkellä telkkarissa ei pyöri yhtäkään sarjaa, jota seuraisin. Frasieria rakastan ja sitä katson aina silloin tällöin, vaikka olenkin jaksot jo moneen kertaan nähnyt. Sama juttu Gilmoren tyttöjen kanssa.

    Mukavaa viikonloppua Barnabyn seurassa!

    VastaaPoista
  12. Hyvää viikonloppua. Minä en avannut eilen läppäriä ollenkaan, ja tänäänkin vasta nyt illankähmeessä. Täytyisi tehdä useammin näin, tulee roikuttua niin paljon koneella. Minäkään en katso telkkaria juurikaan. Joitakin sarjoja tulee ja menee, mutta tällä hetkellä ei yhtään suosikkia. Eilen jumituin katsomaan ranskalaista hassua elokuvaa myöhään, kun odotin tulipesän sammumista saadakseni pellit kiinni. Ja sänkyyn päästyäni jatkoin matkaani hetken Kuopiossa... ja kello oli jo yksi ;) Niinpä nyt aivan katkipoikkiväsynyt.. piti tehdä postaus, jossa myös yksi ihana leivonnainen :) No onhan tässä koko viikonloppu aikaa...

    VastaaPoista
  13. Mie tykkään englantilaisista murhasarjoista. Aloimme viime viikolla Jurin kanssa seuraamaan Frostia Yleltä ja nyt vain odotellaan, että sunnuntaina taas nähdään uusi jakso. :)

    Mukavaa viikonloppua!!!

    VastaaPoista
  14. Voih, tuollainen herkku maistuisi täälläkin näin perjantain kunniaksi. Tunnen jo tuoksun nenässäni! Onneksi perjantai itsessäänkin on jo aika ihana asia.
    Leppoisaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  15. My cup of tea on osuva.
    Tykkään myös ruotsin 'mellan fyra ögon'. Se on erittäin kuvaava.

    But my cup of tea? Vaihtelee perjantain mukaan. Välillä elokuviin stadiin, välillä perheillallinen kotona. Tänään on oltu kotona. :-)
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  16. Meilläkin on omat sohvaperunajuttumme lasten nukahdettua.Omat lempiohjelmat, jotka katsomme kovalevyltä tai katsomme tarkkaan valitun elokuvan. Pohdimmekin välillä, että olemmeko me tylsiä ja tapoihimme kangistuneita vai onko tämä oikeasti nautiskelua ja yhdessä oloa. Päädymme siihen, että koska meitä vielä naurattaa ja muualla ollessamme ikävöimme kumpikin näitä iltahetkiä, ne ovat meille oikeasti tärkeitä ja hyvää tekeviä iltahetkiä höyryävä tee- tai kaakaomuki edessä.

    VastaaPoista
  17. Hanna M.: Ai, sinä olet ollut kipeänä? Nyt on kuulemma inhottavan sitkeää flussaa liikkellä, pikaista paranemista! Ja tosiaan on mielenkiintoista, että minkä kirjan sinä luet seuraavaksi, että seuraanko taas jäljilläsi. :) Jos sulla Frendit jäi noin jännään paikkaan, on sinun pakko jatkaa huomenna!

    Susa: En olekaan katsonut Hellapoliisia marketeista. Viimeksi selailin sitä Tuusulassa Confettin myymälässä ja siellä se oli tosi kallis. Kiva kuulla tuosta leivonta/herkkukirjasta! Minä olen enemmän leipoja kuin kokkaaja. :)

    Laura: Kiitos samoin! Tiedätkö, minustakin tuntui että ennen lasteni syntymää viikonloppusuunnitelmiini kuului melkein aina siivoaminen... Enkä minäkään siivonnut usein. Nyt pikkulapsiperheessä sotkua tulee joka päivä, joten imuri laulaa harva se ilta eikä sellaista oikeaa siivouspäivää enää ole.

    Petriina: Ruisleipä ja kaikki kalajutut ovat herkkua! Minä juon kahvia vain aamuisin, joten minun teekupilliseni on tosiaankin teekupillinen tai pakkaskelillä kunnolla keitetty tumma kaakao. Ja perjantaina punaviini, totta kai! Tänään tosin se sherry - ihan vaan kaiken englantilaisuuden vuoksi, ei muuten. ;-) Ja voi, leivo joskus Susu-piirakkaa! Siitä tuli hyvää, ehkä aavistuksen liian vaniljaista, mutta seuraavalla kerralla aion korvata vaniljatuorejuuston appelsiini-sellaisella.

    Elsku: Sarjan katsominen bokseilta on hyvä idea. Juuri niin me katsomme Midsomerin murhia. Toivottavasti saat rentouduttua nyt perjantaina, se tekee hyvää. Ja tosi kiva, että tulit pitkästä aikaa käymään. :)

    Lumikko: Ihana kuulla, että teillä on samoja suosikkeja. Britit hallitsevat dekkarit. Minä en (juurikaan) lue dekkareita, mutta rakastan dekkarisarjoja! Ja nimenomaan englantilaisia, pelkkä aksenttikin saa minut ihan - hmm - innostumaan. Frasier ja Gilmoren tytöt ovat muuten myös omia ikisuosikkejani. Gilmoren tyttöjä olen kerännyt dve-bokseinakin. Minäkään en katso nyt sarjoja telkkarista, joskin se Greyn anatomia on säännön vahvistava poikkeus.

    Mie ite: Joskus on hyvä pitää kone kiinni. Minä roikun liikaa konella ja joskus se voi olla rasite. Ehkä juuri lukeminen ja blogaaminen vievät sitä telkkarikatsomisaikaa. Ei se huono juttu ole, mutta voisihan sitä toki keskittyä keskustelemaan miehensä kanssa, askartelemaan tai mitä vain! Sinulla on ollut hyviä kirjallisia hetkiä Kuopiossa, ihan mahtavaa. ♥

    Hanna: Sinäkin?! ♥ Brittidekkareissa on jotain koukuttavaa, ihanaa. Kiitos samoin, mukavaa viikonloppua, hyviä kirjoja ja kevään valoa!

    Joana: Perjantai on viikon parhaita päiviä. Tosin Ilse sai eilen miettimään torstain ihanuutta, onhan se perjantain aatto! Tätä piirakkaa kannattaa joskus kokeilla. Se on aika täydellistä, vaniljaa on ehkä ripaus liikaa, mutta pientä kotituotekehittelyä on mukava tehdä.
    Kiitos, sinne myös mainiota viikonloppua!

    Linnea: "Mellan fyra ögön", jäin makustelemaan sitä. En ole ihan varma sen merkityksestä, mutta jonkinlainen aavistus on. Taidan kysellä tästä ystävältäni, joka on ruotsinopettaja.
    Mukavan oloisia ovat sinunkin perjantain teekupillisesi, elokuvissa ja kotona kummassakin on hyvö olla.

    Aurinko ja kuu: Ette te ole tylsiä! Kun työ, kaikki aktiviteetit ja lapsiperhe arki syövät voimia (vaikka ihania ovatkin), on ihan pakko ladata akkuja. Eikä siihen juuri parempaa paikkaa ole kuin kotisohva ja läheisen läsnäolo.
    Minä en muuten osaa päättää, pidänkö enemmän teestä vai kaakaosta. :)

    VastaaPoista
  18. My cup of tea on yleensäkin brittisarjat, nyt villiinnyin puutarhaetsiviin (ykkösellä viiden jälkeen arkipäivisin). Se on brittisarjoissa mukavaa kun päähenkilöt voi ja saa olla vanhoja naisia, miehet kärttyjä persoonia. Kaiken ei tarvi olla kuvankaunista tai silikonia. Epätäydellisyys ihmisissä tekee katsomisesta mielenkiintoisempaa.
    Jään helposti koukkuun erilaisiin tv-sarjoihin. Beckit tallennan joka kerta myöhempää katselua varten.
    Mukavaa viikonloppua midsommerin parissa!

    VastaaPoista
  19. Midsommerin murhat ovat must sekä Yorkshiren etsivät, josta olen useinkin postannut. Siitähän on aivan loistava kirja, jonka olen esitellyt blogissani eli Beulahin kukkulalla.

    Minulla on joka ip 'a nice cup of tea' muumien Iltapurjehduksesta. En edes halua tuolle käännöstä.

    Mukavaa viikonloppua, Katja!

    Lähdemme nyt lounaalle Viherlandiaan ja katson samalla, mikä kaipaa lähteä mukaani...

    VastaaPoista
  20. Apua, joko se GA alkoi?? Toivottavasti se edelleen uusitaan sunnuntaisin.

    Vähän aikaa sitten tuntui, että kaikissa tuttavapiirin pikkulapsiperheissä tehtiin perjantaisin pizzaa ja katsottiin Hauskoja kotivideoita. :D Mekin katsottiin, ja tehtiin joskus pizzaakin. Nyt kotivideot on jostain syystä jääneet, joskin Stella on alkanut tykätä ohjelmasta. :)

    Meillä olikin eilen vähän tavallisuudesta poikkeava perjantai, mutta yleensä meidän teekupposemme silloin on lasten mentyä nukkumaan joku herkkuruoka, hyvä juoma sekä telkkarista/dvd:ltä jotakin. Eilen katsottiin kokeeksi digiboksin kovalevyltä Maikkarin uuden Event-sarjan ensimmäinen jakso. Se oli hieman sekava, "lostmainen" (hih, mikä sana), mutta ehkä katsotaan vielä toinenkin jakso ja katsotaan, innostutaanko.

    Pian alkaa Maikkarilla myös Modern Family -sarja, jota odotan kovasti.

    Ja hei, vielä vähän aikaa sitten perjantai-iltaisin ykköseltä tuli upeita brittisarjoja, mutten tiedä miksei enää. Siellä tuli ainakin William & Mary, Tehdas ja pari muuta hyvää sarjaa, joiden nimiä en nyt muista. :)

    VastaaPoista
  21. Ai niin vielä: Minä en ole pystynyt vielä kokeilemaan Susu-piirakkaa, kun meidän pienessä K-lähikaupassa ei ollut sitä vanilliinikreemijauhetta. Höh.

    Ja se olisi kyllä todella kamalaa, jos et enää voisi ladata kuvia kameraltasi blogiin. :/

    VastaaPoista
  22. Minna: Puutarhaetsivät on sarja, jota en ole vielä katsonut, mutta josta varmasti pitäisin. Kaikki brittisarjat vetoavat noin yleisesti ottaen ja totta, että niiden maailma ei ole niin siloiteltu kuin vastaavissa amerikkalaissarjoissa. Minä itse jäin nuorempana monienkin sarjojen koukkuun, mutta nyt katson televisiota aika laiskasti.

    Leena: Taidan muistaakin tuon Beulahin kukkulan ja jahka minulle koittaa taas aika lukea dekkareita, saatan hyvinkin aloittaa siitä. Iltapurjehdus on ihana muki. Itse juon siitä aamukahvini erikoispäivien (synttärit, juhlapäivät) aamuina, en muulloin. Kerrohan sitten, mitä hankit Viherlandiasta ♥

    Karoliina: Yksi kaverini ainakin sanoi Facebookissa (jossa meillä oli ihan GA-keskustelua, kohta oma faniryhmä kaverieni keskuudessa), että sarja uusittaisiin edelleen sunnuntaisin. Huomenna siis vain digiboksi tallettamaan!

    Minulta meni tuo Event ohi, mutta Lostista kyllä tykkäsin. Ehtisiköhän mukaan? William & Mary oli upea.

    Ja höh pöh, ettei teidän lähikaupassa ollut vaniljakreemijauhetta. Seuraavalla isompaan kauppaan suuntautuvalla reissulla hankit sitten sitä!

    Ja hip hei, nyt kameran ja tietokoneen yhteys toimii taas. ♥

    VastaaPoista
  23. Minun viikonloppuni on mennyt (yö)työn merkeissä, kuten useimmat viikonloput, mutta vapaapäivieni teekupillisia ovat omassa blogissani moneen kertaan hehkuttamani True Blood, sekä sinunkin suosikkisi Greyn anatomia ja digiboksille tallennetut jokatorstaiset Beck-leffat (miten Mikael Persbrandtilla VOI olla niin ihanat silmät??). :)

    Toisaalta iki-ihaniin Agatha Christien filmatisointeihin en kyllästy koskaan, Hercule Poirotit ja Neiti Marplet on katsottu moneen kertaan. Rakastan muutenkin kaikkea brittiläistä. <3

    Susu-piirakka kuulostaa ihanalta! :)

    VastaaPoista
  24. Sara: Yötyön rinnalla varmasti kaikki "teekupilliset" ovat ansaittuja. Minä katson vähän televisiota, mutta yleensä suosin brittisarjoja niin dekkareita, draamaa kuin komediaakin. Ikisuosikkejani ovat juuri Agatha Christie-filmatisoinnit, ja lisäksi vaikkapa Näkemiin vaan, muru tai Pokka pitää. Britit osaavat. ♥

    VastaaPoista
  25. Heh, minäkin tykkään Midsomerin murhista!
    Upeita kuvia taas.

    VastaaPoista
  26. Tuure: Midsomerin murhat on ihana. Se on samaan aikaan niin tuttu ja silti jaksaa pitää otteessaan kerta toisensa jälkeen. :)

    VastaaPoista