torstai 18. marraskuuta 2010

~Toislumen lumoissa~

(edit x2 päivitin oikeat linkit videoihin)
Eihän minun lumiteemaviikkoni ehtinyt kuin hieman yli puoleen, kun viime yöntä ja tänään (koko ajan!) kauan odotettu toislumi saapui eteläiseen Suomeen. Ensilumen saimme kolmisen viikkoa sitten, hassun vajaan sentin, mutta tänään kaikki on ihanasti toisin.

Minulle lumen tulo on aina iso asia, osaan edelleen kokea ensilumen kuin pieni lapsi ja vanhan suosikkisarjani Gilmoren tyttöjen Lorelei Gilmoren tavoin haistan lumisateen tulon ennen ensimmäistä hiutaletta. Voitte siis arvata, että heräsin tänään onnellisena (vaikka olin nukkunut vain viisi tuntia) ja lähdin ulkoilemaan hoitokoirani kanssa talviseen lumihämärän satuun.

Talvisatua löysin myös musiikista. Koska asioiden päättäminen on minulle vaikeaa, en osannut valita kahdesta talvisesta laulusta. Linkitän tänne molemmat. Menkää tänne, jos haluatte
kauniin suloisen ja hieman naiivin talvisadun

ja tänne, jos parempi vaihtoehto on
kaunis, hyytävä, klassinen talvisatu

Kummasta kappaleesta pidätte enemmän? Kaikkien tähän pikkukysymykseen vastanneiden kesken arvon jotain pientä talvista huomisen päivän aikana. Itse pidän molemmista, tietenkin.

Lumoavaa, sadunomaista lumipäivää kaikille!

25 kommenttia:

  1. Minäkin tykkään Gilmoren tytöistä! Mies on kerännyt minulle niitä dvd-bokseja ja yksi lempparikohdistani on juuri se kun Lorelai haistelee olkkarinsa ikkunasta saapuvaa lumisadetta.
    Meillä on koulussa koeviikko, eikä ryhmilläni ollut tänään koetta. Niinpä nautin tänään vapaa-aamusta. Oltiin pojan kanssa kunnon lumileikeissä! Ihanaa. Mentii kovaa pulkalla, harjoiteltiin hiihtämistä (mikä tosin oli hieman vaikeaa vain yhdellä sauvalla toetutettuna) ja kierittiin lumessa.
    Vastaan kysymykseesi, että molemmista ;)
    Mukavaa torstaipäivää sulle lumi-ilon merkeissä.
    Anu

    VastaaPoista
  2. Olenpa iloinen puolestasi,että tuli vihdoin kunnolla lunta:-) Nyyh,minäkin haluaisin sitä,mutta vain lyhyeksi ajaksi...
    GIlmoren tyttöihin olin minäkin koukussa..
    Hoitokoirulisi on suloinen,onko hän pitkäänkin teillä?
    Kuuntelin molemmat laulut,ja päädyin Tori Amosiin.Pidin tosi paljon hänestä silloin joskus,ja minulla oli myös hänen pari albumiaan.Kun hän kävi täällä esiintymässä joku aika sitten,muistin hänet uudelleen ja kaivoin albumit esille.Tuo Lumikuningatar-video on ihana!
    Toisestakin laulusta pidin;siinä laulaa ihana Ingrid Michaelson,jonka albumin hankin aiemmin tänä vuonna.

    VastaaPoista
  3. Eka oli mun suosikki. Siinä oli tosi kaunis levynkansikuva :-)

    Meillä täällä Espoossa tänään ENSILUMI! Tai ensiräntä. Ihana maisema, todella kaunista... Jospa se pysyisi hetken aikaa maassa ja puissa. Tykkäisin :-)

    VastaaPoista
  4. Anu: Hauska yhteensattuma tämäkin; Myös minä olen saanut Gilmoren tytöt-bokseja lahjaksi mieheltäni. Joku tuossa Stars Hollowsin kylässä vaan kiehtoo edelleen. Sinulla on ollut ihanan rento lumipäivä, minäkin lupasin lapsilleni tänään pulkka-ajelun sekä piparkakkujen leivontaa (valmistaikinasta).
    :)

    Yaelian: Sataako siellä koskaan lunta? Hassu kysymys ehkä, mutta en ole käynyt Israelissa tai niin itäisellä Välimerellä. Italian Bolognassa sataa lunta joka vuosi, mutta se sulaa nopeasti pois. Bologna on jo aika pohjoista. Hoitokoira, vanhempieni Minttu, on meillä yhteensä kaksi viikkoa. Lähtee pois ensi maanantaina.
    Ihana kuulla sinun pitäneen Tori Amosista. Minä olen kuunnellut Toria (!) jo vuosia, Ingrid Michaelssonkin on hyvä.

    Hannis: Hyvä, että huomasit tuon levynkansikuvan. Vaihdoin videolinkin oikeaan, bloggaaminen vaatii näköjään aina hieman editoimista. Toivottavasti lumi/räntä pysyy maassa siellä Espoon suunnalla. Täällä vajaat 30km Helsingistä koilliseen on edelleen juuri ja juuri pakkasta ja luntakin tuli melkein 10cm. Nautin niin!

    VastaaPoista
  5. ON täälläkin lunta,tosin ei ihan minun nurkillani.Pohjoisessa,vuoristoisillaalueilla on yleensä talvella lunta,muttei vielä tähän aikaan vuodesta,vaan uuden vuoden jälkeen. Jerusalemissakin joskus sataa lunta,jos on kylmä talvi.Nyt tosin taitaa olla niin lämmin talvi,että on epätodennäköistä sen lumen saapuminen Jerusalemiin. Tel Avivissa oli kerran lunta joskus 50-luvulla,mutta sen jälkeen ei ole sitä ollut...

    VastaaPoista
  6. Voi, mulle aukesi sama laulu kahteen kertaan... Tosin tuo Winter Song kyllä osui tämänhetkiseen mielentilaan aika hyvin. Täälläkin saatiin vihdoin ensilumi(loska), nyt on kaikki paikat märkänä... :)

    VastaaPoista
  7. Jostain syystä noissa linkeissä oli sama kappale, eli Bareillesin ja Michaelsonin Winter Song :o Mutta pidin siitä todella kovasti! Michaelsonin tuotantoon on muutenkin ollut tarkoitus tutustua jo kauan aikaa ja tästä oli hyvä aloittaa :--)

    Oi, haluan katsoa Gilmoren tyttöjä! Siitä on aikaa kun aloitin sarjan katsomisen ja se sitten jostain syystä jäi kesken. Tartunpa siis siihenkin!

    VastaaPoista
  8. Yaelian: Kiitos lumikatsauksesta :) Vuorilla tosiaan voi olla lunta ihan jonkin verrankin? Saa nähdä, milloin teillä sää viilenee.

    Liinu: Kiitos linkkitiedosta. Joku meni väärin, mutta korjasin jo linkit. Nyt pitäisi olla ok. :) Toivottavasti kaikki ensilumi ei sula siellä!

    Lauren: Samat sanat kuin Liinulle, nyt korjasin linkkitilanteen. Tuo Winter Song on aika suloinen, kylläkin. Ja Gilmoren tytöt oli sekä suloinen että yhtä verbaalista ilotulitusta.

    VastaaPoista
  9. Tori Amos! Vaikka ekan video oli kyllä söpömpi :)

    Hih, ajattelin aamulla sua, kun huomasin lumen tulleen. Että jopas Lumiomenan lumiviikko onkin kyllä tehokas! :D

    VastaaPoista
  10. Ensimmäinen on ihana!Pidän siitä enemmän.Mieli on senverran herkkä että kuuntelen vaan sitä nyt mikä tuntuu hyvältä..Lumiterveisin "tumppujen kuivaamosta" :)
    Maria

    VastaaPoista
  11. Taiat tepsivät! Lumionnea!

    Minulla ei ole sitä hetken rääpöä (näin kotiseutuni kielellä), että ehtisin nuo rauhassa kuunnella, mutta kuvasi ovat ihania. Onko jo käytössä uusi...? :)

    VastaaPoista
  12. Tykkään molemmista lauluista...
    Ihan uudet tuttavuudet minulle, kiitos kun esittelit..

    ihana tuo sun hoitokoirasi..
    Onneks sen tassut ei tuo nyt kuraa sisälle..=)

    Täälläkin on ihana lumipeite, nautin myös kuin pikkulapset,
    aamulla olin hurmaantunut kun heräsin valkeuteen...

    VastaaPoista
  13. Minua nauratti aamulla, kun muistin, että sinulla on luminen teemaviikko. Sattuipa hyvin!

    Minä en ehtinyt valoisalla ulos kuvaamaan lunta, harmi. Nämä kuvat ovat nimittäin kauniita.

    Täällä lumi on nyt liiskaantunut sellaiseksi jääksi, etten tahdo pysyä pystyssä. Se ei ole kivaa.

    VastaaPoista
  14. Hienoa, laitoin valot luumupuuhumme, ajattelin sytyttäähuomenna.

    VastaaPoista
  15. Jostain syystä kommenttini ei ole ilmestynytkään, joten uusiksi:
    Tori Amos ehdottomasti, kappale ja video olivat huikeita, toinen video taas ruma ja tylsä samoin kuin biisikin, en edes jaksanut kuunnella loppuun...:P

    VastaaPoista
  16. Molemmista pidin, mutta valitsen silti ensimmäisen.
    Ensilumessa on sellaista tenhoa! Muistan vielä, kun en ollut moneen vuoteen nähnyt lunta lainkaan, istuin ruotsin tunnilla, enkä millään meinannut penkissä pysyä. Heti välitunnilla menin tekemään lumienkelin :)

    VastaaPoista
  17. Oijoi, nyt meni vaikeaksi, vaikken talven tyttöjä olekaan. Kallistun kuitenkin Tori Amoksen ja lumikuningatteren puolelle. Hienosti tehty video; voisin täysin kuvitella laulajattaren äänen "oikealle "lumikuningattarelle.. siinä kyllä sulaisivat mannerjäätikötkin;-)

    Suloinen hoitokoira teillä, mukavia lumisia ulkoiluja!

    VastaaPoista
  18. Minä en malttanut katsoa videoita, mutta laitoin laulut soimaan taustalla muuta puuhaillessani. Tykkään Tori Amosista paljon, mutta nyt äänestän ekaa kappaletta. Se oli tosi suloinen!

    Karoliina

    VastaaPoista
  19. Winter Song on ykkönen;)

    Ja Gilmoren tyttöjä katsoin boxilta tämän vapaapäivänaamun alkajaisiksi:)

    VastaaPoista
  20. Luulin vastanneeni illalla, mutta jotain meni pieleen...

    Ekasta laulusta pidin enemmän, ihan vieras artisti tosin mulle. Mie olen niin suomipop-rock-immeinen, etten oikein edes osaa sanoihin keskittyä englanninkielisiä biisejä kuullessani.

    Jälleen jotain yhditävää; mieheni on Tori Amos-fani :), miun makuun aavistuksen liian erikoinen.

    VastaaPoista
  21. Molemmat ovat hyviä kappaleita, mutta jotenkin Torin biisi menee nyt syvemmälle sieluun;) Eli ääni toiselle biisille!

    VastaaPoista
  22. Vau, Tori Amos olikin aika hieno, mahtavan jäähileinen ääni. Videon tarinakin oli hyvin tehty. Olen itse esittänyt Lumikuningatarta ja rakastin sitä roolia, joten ehkä tämä osui senkin takia? Muutan siis mieltäni, tänään pidin enemmän tästä. Kiitos kauniista linkeistä :)

    VastaaPoista
  23. Kiitos teille kaikille kommentoijille ja samalla arvontaan osallistuneille. Arvonta on nyt suoritettu ja tulos omassa postauksessaan. Palaan illemmalla henkilökohtaisin kommentein.

    VastaaPoista
  24. Teija: Tuo eka video on supersöpö, hauska ja naiivi. Minulla on aina paikka Torille (!) sydämessäni, niin paljon olen häntä huvikseni ja työksenikin "kohdannut". Lumi ♥

    Maria: Kiva, jos ensimmäinen sai mielesi hyväksi. Silloin musiikki tekee tehtävänsä.

    Ilse: Totta. Taika, valtava toive tai mikä lie on nyt auttanut ja nautin tästä niin.
    Ja bongasit uuteni siellä toisaalla... Niin, uusikin on käytössä, mutta nämä kuvat räpsin vanhalla.

    Hanne: Ole hyvä, Tori Amosta etenkin voisin sinulle suositella. Lumi on siitäkin ihanaa, ettei tule kuraa, sinäpä sen sanoit :)

    Kirjailijatar: Joo, tilasin tämän kaiken. Toivottavasti lumi pysyy maassa siellä teidänkin suunnalla, jonne muuten kahden viikon kuluttua matkaan.

    Hannele: Meillä on pieni luumpuu pihassamme, mutta vasta sellainen rääpäle.

    Anki: Kiitos suorasta kommentista. Tori Amos on aina huikeanupea :)

    Omenaminttu: Olisipa joskus kiinnostava tietää lisää sinun lumettomista vuosistasi. Olet tainnut viitata niihin joskus aikaisemminkin (siis et lumettomuuteen, mutta paikkaan muualla)?

    Aamunkukka: Ihana sinä :) Lumikuningatar on aika pelottava, mutta klassinen satu. Hoitokoira on vanhempieni koira, joka on majaillut meillä pian kaksi viikkoa. Sunnuntaina koiranhoito loppuu, voi tulla ihan ikävä!

    Karoliina: Harvoin on aikaa keskittyä videoon, mutta musiikkia on mukava kuunnella. Kiitos äänestämisestä.

    Pioni: Lisää Gilmoren tyttöjen faneja, mainiota! Olen itse vielä ensi viikon lomalla, taidankin joku aamu katsoa jonkun Gilmoren tyttöjen jakson.

    Mie ite: Onneksi vastatit nyt. Laululyriikat taitavat merkitä sinulle paljon? Kiinnostavaa, että miehesi on Amos-fani. Kerro hänelle terveisiä ;)

    Susa: Olet ihan samoilla linjoilla kanssani.

    Liinu: Aina saa muuttaa mieltään :)

    VastaaPoista
  25. Kyllä, melkeinpä voisin sanoa, että ne sanat lauluissa osuvat minuun ensin, sitten vasta myöhemmin kuulen musiikin ja kokonaisuuden :) välitän terveiset

    VastaaPoista