torstai 14. lokakuuta 2010

~Tanssitaanko?~


Meillä vain pian viisivuotias Joulutyttö taitaa tanssin, eivätkä ainoat strassikoristeiset kenkänikään tee minusta taipuisaa parketilla. Onneksi fiktio tulee apuun tässäkin. Arpaonni potkaisi ruhtinaallisesti ja pääsen nauttimaan sekä Pohjoisesta tangosta että Juhannustansseista - ja kaiken lisäksi suklaasta. Kirjoista jälkimmäinen on kuulunut lukulistalleni jo liki kaksikymmentä vuotta, mutta nyt vihdoin aion tarttua Salaman romaaniin.

Ennen kirjatansseja tulen seuraavien päivien aikana liikkumaan sodan runtelemassa Afrikassa sekä laatimaan tykkäämislistan. Vaikka itse en tanssinut edes opiskeluvuosinani, niin pidän siitä, miten tavalliset ihmiset tanssivat.

Kiitos, Amma ja Hannele! Nyt ei kannata enää lotota.

14 kommenttia:

  1. Ai kun nuo kengät ovat kauniit, ihanan väriset ja nuo strassikoristeet juhlistavat somasti...
    ps.. vielä et ole laittanut sitä talvista lumiomenapuuta sivulle =9

    VastaaPoista
  2. Oletpas sinä onnekas. Video ei aukea täällä, mitä siinä oli näytillä??

    VastaaPoista
  3. Kauniit tanssikengät! Hauska video oli Pulpilla;artisti oli ennalta tuntematon minulle.Ja hienon kirjapalkinnon voitit:-)

    VastaaPoista
  4. Lumiomena, siskoni lumessa, minulla on ihan sama juttu. En taivu parketilla! En ole vietävissä!

    Minulla on sama selitys kuin Satu Silvolla, kun hän meni siihen Tanssii tähtien kanssa ja väitti olevansa porukan huonoin tanssija: Kun me oltiin nuoria ja mentiin lavalle tms., me heitettiin laukut siihen keskelle lattiaa kasaksi ja jammattiin porukalla musiikin tahtiin. Ainoa paritanssi, mitä tanssittiin oli ns. hitaat ja sehän oli vain sitä;-) Ja kuitenkin olen tanhunnut vuosia (esiintynyt myös presidentille!) ja kerran minut on saanut Lumimies loistavaan hitaaseen valssiin yleisön edessä ja kerran rumbaan, mutta...minusta ne olivat vain onnen kantamoisia. Huokaus...

    Nuo kengät ovat suloiset!

    Lähdetäänkö Blombergin kurssille;-)

    VastaaPoista
  5. Hanne: Kiitos. Minäkin pidän noista kengistä. Ne jalassani olen käynyt monet juhlat. Ja Kiitos sinulle ♥ Nyt on Lumiomenapuu sivupalkissani.

    Allu: Oli ihan ihmeellinen kirjallinen onnenpotku. Linkissä oli kymmenen vuoden takaisen brittibändi Pulpin video Common People.

    Yaelian: Ostin nuo kengät joskus Helsingin Sokokselta alehintaan ja ne osoittautuivat hyväksi hankinnaksi. Pulp, tuo videon bändi, on aika hauska. Pidin ko. biisistä kovastikin kymmenisen vuotta sitten ja se tuli nyt mieleeni.

    Leena: Mikähän siinä on, kun ei vain taivu? Ja miten lapsellani on rytmi veressä kuin luonnostaan? Muistan muuten saman tanssitavan omasta nuoruudestani, tosiaan ryhmässä/ringissä kavereiden kanssa ja joskus niitä hitaita. Häävalssia sentään mieheni kanssa treenasimme ja tanssimme, mutta nyt ei mitään kotitangoakaan ole ollut.
    Ja että tanssikurssille? Voi apua ;)

    VastaaPoista
  6. Onnittelut voitoista! Juhannustanssit olen lukenut, mutta siitä on aikaa... palautan mieleen jotain sitten, kun sinä luet sen.

    Tykkään tuosta biisistä. Se oli aika makea silloin aikanaan. Ja minähän olen vanha balettikoululainen, tosin se lopahti parin vuoden jälkeen. Ja kerran olin lehden kansikuvassa taivutellessani sotilaspojan kanssa... olin tanssikurssin daamina kun niiden piti harjoitella jotain kurssijuhliaan varten. Mutta ei, en minä tanssija ole. Tällä verukkeella kieltäydyn esim. ajattelemasta jotain zumbaa, jota koko muu Suomi tuntuu harrastavan.

    VastaaPoista
  7. Kauniit kengät :) Minä en osaa tanssia mitään paritansseja, ja joskus se on ollut vähän noloakin. Se kai kuuluisi jotenkin yleissivistykseen, ettei tallo viejän varpaille. No, kuka pakottaa hakemaan tanssimaan tämmöistä?

    VastaaPoista
  8. Kiva että paketti tullut perille, mukavia likuhetkiä, ja tanssia voi aina, vaikka keittiön lattialla :)

    VastaaPoista
  9. Onnettaren suosikki! ;)
    Mä olen käynyt joskus tansikurssin, jossa opetettiin perusvakkareita. Tanssissa on tärkeää, että mies osaa viedä. Silloin on helppo vain mennä mukaan. Ihanat tanssikengät!

    VastaaPoista
  10. Keittiössä voi tanssia ihanammin kuin juhlasalissa:))Onnea sinulle ja kauniita hetkiä kauniissa kengissäsi tulevaisuudessakin!

    VastaaPoista
  11. Voi rakastan tanssimista,rakastan!
    Olen vakaasti päättänyt hakeutua tanssikursseille,jollekin,ihan sama,mistä aloittaa,kunhan saisi jalat liikkeelle.Nuorempana vain haaveilin tanssista,se ei silloiseen kotivakaumukseen passannut,nyt kun on toisin-olen tanssinut ja tulen tanssimaan sydämeni kyllyydestä!
    Lapset rakastavat sitä kun yhdessä tanssitaan kotona.Se on riemullista!
    Iloa viikonloppuusi.

    VastaaPoista
  12. Oi, mikä arvontavoitto, tuo on ihan paras yhdistelmä-kirjoja ja suklaata! Kenkäsihän ovat kauniit kuin mitkä, ihan koruista kävisivät. Nyt vain taitaa vihdoinkin olla aika talvipopojen-vaan eikös se jonkinsortin tanssi luonnistu myös lapikkailla;-)?

    Oikein hyvää ja rentoa viikonloppua!

    VastaaPoista
  13. Ilse: Kiitos. Minua nolottaa, etten ole lukenut Juhannustansseja. En muista, kuuluiko kirja kirjallisuuden tutkintovaatimuksiin Joensuussa. Isossa klassikkotentissä valitsin kotimaisen kirjallisuuden, mutta skippasin osan kirjoista (mm. Volter Kilpi sai mennä).
    Pulp on makea bändi, edelleen. Ja voin hyvin kuvitella sinun olleen sotilaspojan tanssidaamina, jos olisit voinut olla Ihmepoika Waltin tanssityttökin ;)

    Kirjailijatar: Noissa kengissä olen osallistunut muutamaan karonkkaan, yksiin häihin sekä ollut kolmesti ristiäisissä/nimenantojuhlassa, hyvä hankinta siis! Minäkään en osaa paritansseja. En vain taivu, en sitten millään.

    Hannele: Kiitos! Paketti tuli nopeasti. Nyt minulla on kolme kirjaa aika tasavahvoina lukulistalla, Salama on aika korkealla.

    Sari: Niinpä ;) Kiitos vain sinullekin! Muistikirja on ahkerassa käytössä. Meillä mies osaa viedä, mutta tallon silti varpaita. Tanssikurssi voisi olla paikallaan :)

    Maria: Jos tanssisin, niin tanssisin mieluusti keittiössä. Juhlasalissa on kiva istuskella ja nauttia tunnelmasta.

    Ryppymekko: Ihanaa kuulla, että voit, saat ja nautit tanssimisesta nykyisin! Ilo on aina hyvästä. Minäkin muuten tanssin lasten kanssa, nyt vasta muistin. Se on hauskaa! Tyttäreni omaa hyvän rytmitajun ja hän aloittikin lastentanssin, huomenna on taas tanssitunti. Sinulle myös ihanaa viikonloppua.

    Ammunkukka: Kirjat ja suklaa, klassikko :) Kiitos kenkäkehuista. Ostin nuo kengät helmikuussa 2006, kun piti saada jalkineet tyttäreni ristiäisiin. Ne eivät siis alkujaan olleet tanssikengät, mutta monelaisissa juhlissa ovat mukana kulkeneet. Lapikastanssi... Miksikäs ei. Pitäisi ostaa uudet saappaat, tuli nyt mieleeni, haaveilen ruskeista nahkasaappaista. :)

    VastaaPoista