keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

~Yhtenä iltana (ja jos toisenakin)~


Yhtenä iltana kirjallisen ja haaveellisen niitä-näitä-blogin pitäjää väsytti kovin. Hän oli viettänyt pitkän päivän töissä, käynyt shoppailemassa oikein kunnolla kiitos eilen palkkapäivänä maksetun lomarahan, siivonnut illalla, leikkinyt Pet Shopeilla ja paloautoilla sekä saunonut perheensä kera. Hän oli aikeissa tarttua mukaansatempaisevaan romaaniin Omenansiementen makuun (tästä myöhemmin), mutta tyttärelle iltasaduksi luettu Suuren Panama-kirjan osio Tule terveeksi, pikku Tiikeri (josta myös myöhemmin) sai nyt toimittaa lukemiseen suuntautuvan intohimon virkaa.

Kun blogiemäntä sai lapsensa nukkumaan, kutsui kotisohva entistäkin enemmän. Hän ei juurikaan katso televiosta (kun Greyn Anatomiakin on tauolla), mutta nauttii tavattomasti Ms. Marple-filmatisoinneista, etenkin uudehkoista ja nimenomaan Geraldine McEwanin roolityöstä rakastettavana, mutta tällä kertaa hieman ilkikurisena ikäneitona. Hyvin näytellyn ja taidokkaasti punotun juonen omaavan Bertramin hotellissa-tv-elokuvan katsottuaan sekä valkosuklaa-mustikkamuffinsin syötyään hän nukahtaa toivottavasti hyvin. Elokuva on vielä hieman kesken, joten on aika jatkaa sen katsomista.

Kauniita unia jokaiselle  ja tervetuloa blogini uusille lukijoille ♥

23 kommenttia:

  1. Neiti Marple ja Poirot-filmatisoinnit ovat aina MAHTAVIA! Christien kutkuttavan älykkäät juonet toimivat todella hyvin laadukkaina dramatisointeina.

    Kiitos samoin : )

    VastaaPoista
  2. Ihanaa leffailtaa sinulle! Meillä pyörii telsussa tuttuun tapaan jalkapallo, joten itse kallistun kirjan puoleen;-). Nautitaan ja rentoudutaan!

    VastaaPoista
  3. Olen katsonut kaikki neiti Marplet kuin myös Poirotit. David Suchet (oliko se nimi näin...)on uskomaton ja juuri mainitsemasi näyttelijä on neiti Marplena jännin, mutta pidän kyllä siitä yhdestä toisestakin...siitä toisesta laihasta;-)

    Öitä♥

    VastaaPoista
  4. Täällä ilmoittautuu myös yksi Miss marple -fani. Iltarentoutumisesi kuulostaa siis tosi hyvältä.
    night, night,
    Anu

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia, lapsenlapseni kanssa "lukenut" jo ihan pienestä, nyt hän hakee kirjat, jun tulen kylään. Neiti Marple ja Poirot meillä joitakin, rentouttavaa.

    VastaaPoista
  6. Miss Marple-elokuvat ovat minustakin aivan ihastuttavia! Britit kyllä osaavat tehdä noita aikakausitarinoita kunnolla!
    Tätä kirjoittaessa ovat useimmat unten mailla,mutta taksi erehtyi ja tuli liian aikaisin,joten heräsin paljon ennen kuin piti.(klo on 2.14 aamuyöllä)

    VastaaPoista
  7. Kuulostaa oikein mukavan rentouttavalta illalta. :)

    VastaaPoista
  8. hyvä on kutsuvaan sohvaan heittäytyä ja kuunnella omaa rytmiään..
    Kivoja kuveja =9
    ihanaa tätäkin päivää sulle..

    VastaaPoista
  9. Miss Marple on kyllä ihana, nokkela;)

    Mukava lokoisa ilta ollut siellä, niistä sitä saa tähän arjen tohinaan taas virtaa;)

    Ja milloinkahan me vihdoin saamme taas iki-ihanan Greyn Anatomian takaisin tauolta? Jenkkilässä kai kuitenkin on uudet jaksot jo kuvauksen alla.

    VastaaPoista
  10. Blogiemännän vapaailta kuulostaa oikein kivalta! Tai vapaahetki ehkä ennemmin.

    Sohvakuva voisi melkein olla meiltä. :) Hyvää tätä päivää!

    VastaaPoista
  11. Tuure: Minä olen ollut Christie-filmatisointien fani ala-asteikäisestä saakka. Taisin olla viidennellä luokalla, kun aloin lukea Christietä ja samaan aikaan televisiosta tuli Marple-sarja. Nykyisin en välitä katsoa Christietä, mutta filmatisointeja rakastan.

    Aamunkukka: Meillä mieheni taisi saada lapsuudessaan yliannostuksen jalkapalloa eikä hän erikoisemmin kisoja seuraa. Toki puhutaan jalkapallosta ja tuloksiakin seuraamme, mutta onpahan kesäiltaisin aikaa katsoa hyviä elokuvia tai lukea (mitä itse ennen kaikkea teen). Toivottavasti sinulla oli rentouttava ilta kera kirjan!

    Leena: Marplet ja Poirotit ovat melkein parasta tv-viihdettä. Myös Sherlock Holmesit, joissa pääosaa esittää Jeremy Brett, ovat hyviä. Kävimme mieheni kanssa viime kesänä Lontoon Sherlock Holmes-museossa. Metka "kotimuseo", vaikka fiktioon perustuukin. Taisin joskus sanoa, että en lue juurikaan dekkareita, mutta nämä filmatisoinnit ovat minun "dekkarini".

    Anu: Hauska kuulla, että sinäkin pidät Marpleista. Niissä on jotain viehättävää - tosin minua viehättää melkein kaikki peribrittiläinen (mielikuvat siitä ainakin) :)

    Hannele: Kun lapsen kanssa lukee vauvaikäisestä saakka, kasvaa hän rakastamaan kirjoja.

    Yaelian: Oi, olipa sinulla aikainen herätys! Kauankohan teiltä kestää lentomatka Suomeen? Nyt olet varmaan jo täällä :) Nimenomaan tuo aikakausienkuvaus, epookkimaisuus, onnistuu briteiltä. Ja erinomainen näyttelijätyö!

    Anastasia: Ilta oli rentouttava. Pitkän ja puuhakkaan päivän jälkeen oli ihana vain istua ja upota hetkeksi toisenlaiseen maailmaan :) Rikkaruohot jäivät eilen illalla kitkemättä, mutta kaikkea ei ehdi tehdä.

    Hanne: Minun pitää joskus ihan opetella oman rytmin kuuntelua. Toisinaan kaikki muu tuntuu kiilaavan väliin. Sinulle myös ihanaa päivää!

    VastaaPoista
  12. Susa: Onneksi oli tuo lokoisa ilta. Meillä on, kuten tiedät, ollut hieman muutoksia (kuopuksen) nukkumisjärjestelyissä. Hän saattaa nyt herättää keskellä yötä - oli viime yönä menossa syömään muroja klo 1.30 - tai vastaavasti nousta jo viideltä, joten tekipä hyvää vastata sohvan kutsuun :) Toivottavasti Greyn anatomia jatkuu heti elo-syyskuussa (heinäkuussa sitä ei kuitenkaan ehdi katsoa).

    Ilse: Nimenomaan vapaahetki!Ektorpit ovat hyviä sohvia. Meillä on valkoiset ja beiget päällyset ja etenkin valkoisia pitää pestä aika usein (tosin ei me aina jakseta, tyynyillä voi peittää paljon) ;)

    VastaaPoista
  13. Sinulla sama ihana "lötköttely" sohva kuin minullakin :) ja Miss Marple on viehättävä.Valkosuklaamuffinssi kuulostaa hyvältä-leivoitko itse ...Hyvää torstaita Lumiomena sinulle!

    VastaaPoista
  14. Miss Marple on ihana, siitä melodiasta tulen aina heti hyvälle tuulelle. Ja Tule terveeksi, pikku Tiikeri on meillä se toinen suosikkikirja viedä potilaille tuliaisiksi, se on niiiiin söpö.

    VastaaPoista
  15. Maria: Hyvä sohva, joka on sopivan rento perhe-elämään :) Leivon melkein aina itse, koska leipominen on mielestäni tavattoman rentouttavaa ja ihanaa - ja olen myös hieman sokerihiiri.

    Allu: Marplessa on paljonkin ihanaa. Mysteerejä enemmän pidänkin siitä tunnelmasta, joka Marpelejen kautta välittyy.
    Janoschin kirjat ovat supersöpöjä, suloisia ♥

    VastaaPoista
  16. Marplelle kannatusta myös täältä! Ihana päivä takana, muffini, sohva ja hauskaa katsottavaa- täydellistä!

    VastaaPoista
  17. Kultsin kämppä: Kivaa, lisää Marplen ystäviä. Blogistaniaan voisi perustaa sellaisen Miss Marplen jäljillä-haasteen tms. ;-)

    VastaaPoista
  18. Joku on kehunut tuota kirjaa, siis Omenansiementen makua. Se on tykyttänyt jossain takaraivossa osastolla "Pitäisi joskus lukea". Sillä samalla osastolla on ihan mahdottoman paljon kirjoja, ja jollen kirjoita niitä ylös, ne unohtuvat penteleet heti.

    Herkullinen muffinsi, tekisi mieli :)

    VastaaPoista
  19. Ihanan kuuloinen ilta ja kauniita kuvia. Taisi olla rentouttavaa!

    VastaaPoista
  20. lainasin kirjastosta lempparidekkareitani, siis niità Montalbanoja. Kun nuo viisi kirjaa on luettu, siirryn sitten niihin kirjoihin, joita houkutelit kevààn aikana lukemaan. Siis pehmeà lasku dekkareista muuhun kirjallisuuteen.

    VastaaPoista
  21. Kirjailijatar: Omenansiementen maussa on lämmin, jotenkin vanhanaikaisella tavalla (=omenahillo, puulattiat, kuulaat aamut, hyvä viini, kävely kuraisessa metsässä). Vaan mitenkä ihmeessä tuonne "pitäisi joskus lukea"-osastolle eksyykin niin paljon kirjoja?

    Reeta Karoliina: Kiitos. Oli aika rentouttavaa, koska aika harvoin maltan vain istua katsomassa televisiota. Vaihtelu virkisti :)

    Lissu: Pehmeä lasku in aina hyvästä. Niitä harrastan minäkin!

    Kauniita unia jokaiselle ♥

    VastaaPoista
  22. Meilläkin fanitetaan Panamaa! Itse löysin nämä vasta aikuisena, mutta kuten sanoit niiden tenho toimii meihin "kalkkiksiinkin"! Sinulla on kiinnostava ja monipuolinen blogi, täällä tulee varmasti käytyä toistekin.

    VastaaPoista
  23. Virvatuli: Kiva, että löysit blogini. Tervetuloa. Tulen vastavierailulle sinun blogiisi :)

    VastaaPoista