tiistai 29. kesäkuuta 2010

~Kotiinpaluu *~

Blogini oli muutaman päivän mittaisella juhannustauolla ja nyt illan kääntyessä keskiyöksi olen ensiksi yrittänyt ottaa kiinni blogienmentävää aukkoa lukemalla teidän muiden blogeja sekä päivittämällä pikaisesti omaani keskikesän tunnelmilla.

Suuntasin juhannukseksi perheeni kanssa synnyinseudulleni Pohjois-Savoon, jossa nautin ennen kaikkea keskikesästä, jota saimme viettää varsin kauniissa säässä. Ehdin muun muassa tehdä retken Kakkiksen (!) hienolle erämaajärvelle, poimia lasteni kanssa seitsemän erilaista kukkaa tyynyn alle (tyttären mukaan "kaikki oikeat juhannusneidot laittaa tyynyn alle myös ilmapallon, eiks niin?") sekä palata äitini lapsuudenkirjoihin, jotka ovat olleet itsellenikin tuttuja jo yli kahdenkymmenenviiden vuoden ajan. Esimerkiksi Priskan selailu oli yhtä suloista ja raikasta kuin aina ennenkin. Kunnolla en kirjaa vielä lukenut.

Tänään palasimme kotiin, tuttuun ja reissun jälkeen aina hieman uuteen kotiin. Olemme koko perhe nyt lomalla ja loma alkaakin reippaasti, kun huomenna appeni saapuu meille auttamaan keittiön kaapistojen maalaamisessa. Antiikinvihreä saa nyt jättää meidän talomme. Lähipäivien aikana koetan tuoda tänne blogiini muutaman kirjan sekä kirjoittaa viimein kokemuksistani äänikirjan parissa.

Siihen saakka, nauttikaa kesäkuun viimeisistä päivistä ihan jokainen!

25 kommenttia:

  1. Tunnelmallisia kuvia! Minäkin olen aikoinani lukenut tosi paljon vanhempieni lapsuuden kirjoja, kuten Yksityisetsivä Kalle Blomqvistin ja Viisikot.

    VastaaPoista
  2. Minullekin Priska oli elämys kun aikoinaan löysin sen äitini kirjapinosta! Kesään jotenkin vain kuuluu lukea uudestaan vanhoja lempikirjoja, nuoruuden maailmaan upoten... omia tällaisia nostalgiakirjojani ovat mm. Ruby Fergusonin Laura-kirjat, Tove Janssonin Kesäkirja sekä tietysti Vaarallinen Juhannus.

    VastaaPoista
  3. Hurmaavia nuo vanhat kirjat!

    Hauskaa maalausprojektia!

    VastaaPoista
  4. Kesääm kuuluvat rakkaar tyttökirjat: )Oletko törmännyt iki-ihaniin Ruusulan tyttökirja sarjaan?Helga Nuorpuun neljä kirjaa,jotka kertovat 1920-luvun Helsingistä?Mulla kummini aarteina.Ihanaa loman jatkoa sinulle Lumiomena!

    VastaaPoista
  5. Ihania kuvia ! Siinä on tosiaan ihan oma tunnelmansa, kun lukee vanhoja kirjoja - minulla ainakin jostain syystä pelkkä vanhan kirjan tuoksu tuo kesäisen olon. Johtuneeko sitten juuri siitä, että niihin ehtii yleensä keskittyä vain kesälomalla ?

    VastaaPoista
  6. Kauniita kuvia! Perintökirjat löytyvät omastakin kirjahyllystä.

    VastaaPoista
  7. Niittykukkakimppu!: Täydellinen. Siihen mitään lisäämättä, siitä mitään poisottamatta.

    En tajua, miten Priska on ohittanut minut kokonaan.

    Minulle vanha kirja on omasta kirjahyllystä, sillä perin myös isäni kirjaston ja olen kerännyt hyvin vanhoja kirjoja. Vanhaa kirjaa alkaa kaipaamaan, kun tekee melkein pelkästään uusia.

    Lumiomena, olet kuvaajaksi syntynyt!

    VastaaPoista
  8. Priska löytyy nykyisin kirjahyllystäni, sillä vanhempieni viime vuoden muuton aikaan paljon vanhoja tavaroitani muutti viimein minun luokseni :-) Joukossa siis muutama lapsuus/nuoruusajan kirjakin. Olen miettinyt, että lukisin niitä uudestaan nyt pitkän ajan jälkeen, ehkä sitten kesälomalla.

    Mukavia lomapäiviä!

    VastaaPoista
  9. On totta tuo, että oma koti näyttää aina vähän uudelta kun palaa reissusta! Se on ihana tunne.

    Ja keittiönkaappien maalaus kuulosta hyvältä, samoin kuin nuo tyttökirjaklassikot...

    Ihania kesätunnelmia!

    VastaaPoista
  10. Lähteminen on niin, ah mukavaa...ja paluu myös : )

    VastaaPoista
  11. Ovatpa kuvasi taas kauniita ja koskettavia!!
    Katseeni osui kirjakasaan...löytyykö kasasta Seljan tyttöjen edesottamuksia?? Vihreät kirjat ovat kovasti tutunnäköisiä...

    VastaaPoista
  12. Kiva kun olet palannut suloisten kuvien kera! :D

    VastaaPoista
  13. Miten kauniita ja kesäisiä kuvia.
    Vanhoihin kirjoihin on ihana palata tuovat samalla niin paljon kivoja muistoja mieleen :) Oikein hyvää alkanutta lomaviikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
  14. Ihanat, kesäiset kuvat!!!

    Niin hauskaa puuhaa teilllä on ollut...ja tottakai ilmapallokin kuuluu mukaan..;)

    RENTOUTTAVAA JA PUUHAKASTA LOMAA sinulle ja perheellesi!!:)

    VastaaPoista
  15. Mary Marckin kirjoja minäkin olen joskus lukenut. Oliko sillä se Eeva-sarja? Ne olen tainnut kaikki lukea. Vanhat tyttökirjat ovat ihania, ne ovat niin viattomia ja romanttisia. Jaa-a, en nyt sitten tiedä millainen maailmankuva niistä välittyy nuorille tytöille...prinssi rohkea tulee ja pelastaa? No, mutta olivat ne ihania.

    VastaaPoista
  16. Hei, yritin myös saada selvää, mitä tyttökirjoja mahdollisesti pinossasi on, mutta ei auttanut kuvan suurennus! Ehkä kuulemme/luemme niistä myöhemmin. Savon puolella minäkin olen ollut lomailemassa, mutta etelämmässä. Mulla Montgomeryä luennassa...

    VastaaPoista
  17. Tuure: Kiitos. Näin kesällä on melkeinpä nostalgista sukeltaa vanhojen nuortenkirjojen maailmaan :)

    Virvatuli: Minä muistan, miten outo löytö Priska oli! Kirja, jota juuri kukaan kaverini ei lukenut, mutta äitini oli saanut kirjan lahjaksi ollessaan viidentoista. Kesäkirja ja Vaarallinen juhannus ovat omia suosikkikirjojani.

    Susa: Kiitos! Laitan kuvia maalauksen tuloksesta jossain välissä :)

    Maria: Ruusula kuulostaa tutulta, mutta en osaa sanoa, olenko niitä lukenut vai kuulinko niistä opiskeluaikaan lasten- ja nuorten kulttuurin kurssilla.

    Eriqou: Voisiko olla niin, että lukemalla vanhoja kirjoja kesäaikaan ikään kuin elää omaa lapsuuttaa uudelleen?

    Kultsin kämppä: Kiitos. Vanhoissa kirjoissa on ihana tuoksukin.

    Leena: Niittykukkakimppu - juhannustaiat :) Priska ei vain ollut löytänyt sinua... Ehkä joskus? Ja kiitos kuvakehuista, nyt punastun ♥

    Katri: Kesä on hyvää aikaa lukea vanhoja kirjoja, jotenkin suloista, puhtoista ja nostalgista. Minä toin nyt muutamia kirjoja kotiin.

    Ilse: Pienenkin reissun jälkeen on ihanaa olla kotona ja ihmetellä asuinsijaansa. Saa nähdä, miten maalaaminen sujuu :)

    Taru: Vaikea sanoa, kumpi on mukavampaa!

    Hymytyttö: Kiitos. Tuossa kirjakasassa ei ole Seljan tyttöjä, mutta Rauha S. Virtasen "Kiurut laulavat" pinosta löytyy. Selja-kirjat ovat minulle rakkaita. Ne olivat tätini omaisuutta; Äitini ja hänen siskonsa omistivat aina eri tyttökirjoja, äiti mm. Pikku naisia ja tätini Pienet runotytöt.

    Sooloilija: On kiva olla taas blogi-ihmisten ilmoilla :)

    Marie: Kiitos. Muistot ovat tärkeitä, niiden ansiosta olemme sellaisia kuin olemme <3

    Marge: Ehdottomasti ilmapallo kuuluu nykytytön juhannukseen! Kiitos lomatoivotuksista ja ihanaa kesää sinulle!

    Kirjailijatar: Eeva-sarja on nimenomaan Marckin kuuluisin kirjasarja. Todella puhtoisiahan ne ovat, mutta söpöydessään hauskoja. Toisaalta monissa tyttökirjoissa tyttö tai nainen on ilokseni aktiivinen toimija. Ihania ovat nämä kirjat ja sukellus niiden maailmaan :)

    Sara: Kuvassa on mm. Pikku naisia, Kurenniemen Kesälintu, Virtasen Kiurut laulavat, Krohin Eeva-Liisa sekä jo mainitsemani Priska. Monia muitakin äitini kirjahyllystä löytyy. Palaan tyttökirjoihin myöhemmin ja linkitän sinut, jos ok? :)

    VastaaPoista
  18. Ihania kuvia, tytt'kirjat ovat ihanaa kesälukemista. Viime kesänä
    luin Anna sarjan ja runotyttöä. Vielä en ole päättänyt mitä nyt luen (toinen lomapäivä menossa), mutta hyllystä kyllä löytyy monia herkullisia kirjoja. Tuo Priska on minullekin uusi tuttavuus, mutta ei ehkä kauan.
    Aurinkoisia maalaus- ja lukuhetkiä:)

    VastaaPoista
  19. Ihanaa lomaa! Pian minullakin on toivottavasti pidempi hetki pysähtyä blogiisi - haluan ehdottomasti lukea mitä kirjoitit Franzenin kirjasta ja muutakin mitä täällä on tapahtunut :) Ihania kesäkuvia!!

    VastaaPoista
  20. Minäkin huomasin tuolla kirjapinossa Priskan jo ennenkuin luin tekstisi, se oli yksi minunkin lemppareita aikanaan.

    VastaaPoista
  21. Hanne: Totta, kesäaikana, etenkin valoisina iltoina tai helteisinä iltapäivinä on ihanaa upota tyttökirjojen maailmaan. Se on sellaista suloista joutilaisuutta :)

    Anni.m.: Se Franzenin kirja yllätti minut, vahva esikoisteos! Koetan tuoda lisää kirjoja nyt lähipäivinä.

    Allu: Priska pomppasi silmille :) Se on raikas kirja, aika hyvin kestää lukea aikuisenakin.

    VastaaPoista
  22. Juhannuspuuhasi kuulostivat oikein mukavilta....sielläkin taisi sitten olla aurinkoista , missä olitte. Mukavaa kesänjatkoa sinulle.

    VastaaPoista
  23. Minä nukandan äänikorjojen kans... mut mieheni kuuntelee.

    VastaaPoista
  24. Miten mielettömän kauniita kuvia taas kerran, ihan oikeita korttikuvia!

    Voi, tsemppiä teidän maalausurakkaan, tällaisillä helteillä tekisi taatusti mieluusti jotain muuta;-). Itse istahdin nyt alas, meillä on uusi koti vielä täynnä purkamatonta laatikkoa,joten hikipäässä täälläkin on lomailtu;-).

    Kiitos äänikirjavinkeistä tuossa ylempänä, minunkin pitää muistaa nämä-tosin käyköhän näissä(kin) niin että nukahdan junaan?!
    nim. muutaman kerran työmatkalla kirja kädessä torkkunut..

    Oikein ihanaa loman jatkoa teille kaikille, nautitaan tästä upeasta kesäsäästä!

    VastaaPoista
  25. Tuija: Kiitos ja kiva, että löysit tänne :) Juhannuksena saimme nauttia kauniista säästä, aattona satoi hieman.

    Hannele: Minäkin nukahdin muutaman kerran.

    Aamunkukka: Kirja kädessä torkkuminenkin on niin tuttua, mutta äänikirjan kanssa se vaara on paljon suurempi. Kiitos kuvakommenteistasi, ne lämmittävät mieltäni.
    Onnea teille uudesta kodista vielä tätä kautta ♥

    VastaaPoista