perjantai 12. maaliskuuta 2010

~OMPELUYLPEYTTÄ~

Lumiomena ylpeänä esittää: Ensimmäiset ompelukseni yli kahteenkymmeneen vuoteen! Ehkä kaikkien ihanien blogien käsityötaiturit hieman huvittuvat tästä, mutta olen oikeasti tavattoman ylpeä siitä, että osasin ihan itse ommella (suoraa saumaa, heh heh) muutamia sohvatyynyjä. Molemmat kankaat ovat englantilaisia, vaaleanpunainen kukkakangas on Designer's Guildin ja koirakangas muuten vain metkaa sekä kroonisesta koirakuumeesta kärsivään kotiin sopivaa. Innostuin nyt harjoittelemaan ompelemista niin, että ostin itselleni ompelukoneenkin ja viikonloppuna aion kokeilla kangassydänten sekä hyvin yksinkertaisen kangaspupun ompelemista. Katsotaan, saanko jotain aikaan ja osaanko ylipäätään pujottaa lankaa uuteen koneeseen - miksi niitä paininjalkojakin on niin monia erilaisia? (tyynyjen värit tulivat oudosti ylikorostuneen kirkkaana, koetan vielä fiksailla niitä)

18 kommenttia:

  1. Lumiomena, sanasta naista!: Lupasit, että kun lukijoita on 30 tai yli, laitat arvonnan pystyyn. Nyt arvonta ja alat ommella noita koiratyynyjä.

    Mistä löysit tuon koirakankaan? Minä olen niin huono ompelemaan, että Meri vei ompelukoneenkin mukanaan...tosin se oli oikeasti hänen, jota minä sain käyttää vain valvonnan alaisena;-)

    VastaaPoista
  2. PS. Siis yritin sanoa, että hienot tyynyt, mutta koirilla on aina ajatuksiani sotkeva vaikutus. Tuo hipahtava kukkatyynykin kaunis, mutta mulle koiratyyny, oi!, elämä suo.

    VastaaPoista
  3. Leena: Eilisessä postauksessani kirjoitinkin, että arvonta on tulossa lähipäivinä. Lupaan sen viimeistään sunnuntaina, jos en huomenna ehdi. Ja koiratyynyt ovat jo valmiit, siksi niistä on täällä kuvakin :)

    Koirakankaan ostin tämän eteläsuomalaisen pikkukaupungin Yliopistokadun Eurokankaasta. Minä en ollut aiemmin kuvitellut, että ostaisin joskus ompelukoneen, mutta elämä yllättää joskus näin arkisestikin!

    VastaaPoista
  4. Ihanat tyynyt! Eipä uskoisi ,etten ole ommellut 2o vuoteen,niin hienolta nuo näyttävät. Ah,osaisinpa minäkin ommella noin.Aivan ihastuttavat kankaat!

    VastaaPoista
  5. Hienosti uusi harrastus on lähtenyt liikkeelle!

    Minä olen aina ihaillut sitä kuinka sinä ehdit lukea niin paljon! Kirjojen lisäksi luet vielä lehtiäkin. Minulla alkaa ottaa koville ehtiä lukemaan edes lehtiä nykyisellään...

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Voi että suorastaan rakastan tuon nurkkauksen ilmentämää tunnelmaa! Tuohon on varmasti kiva käpertyä hyvän kirjan kanssa viltin alle;)

    Todella kivan näköiset tyynyt, tykkään! Ihanan selkeitä, raikkaita kuoseja. Minunkin pitäisi käydä Euronkankaasta katselemassa kankaita parveketta varten;) Jos tänä vuonna saisin ommeltua niitä lattiatyynyjä kun on niin kiva sisustusteemakin, se Intia:)

    Palaan meilitse asiaan myöhemmin viikonloppuna, on ollut jotenkin todella raskassoutuinen viikko tuon H:n sairastelun myötä ja sama jatkuu:/ Kuume laski, mutta kipeä on yhä ja alkaa kaatua seinät päälle niin itse toipilaalla kuin äitillä.

    VastaaPoista
  7. Kevättä tyynyissä! Raikkaat kankaat luovat heti uutta tunnelmaa sohvalle.
    Ja kun itse ompelee, saa tehdyksi juuri sellaiset, kuin haluaa...ja ovathan ne itse tehdyt!

    Hyvä sinä urhea nainen siellä ♥

    VastaaPoista
  8. Voivoi, tahtoo tuollaista koiratyynykangasta! Asutko lähellä eurokangasta? Tahtoisitko käydä ostamassa minullekin ja lähettää?

    Tyynyistähän on hyvä aloittaa - ja tyynyliinoista! Niillä saa nopeasti kodin ilmettä piristettyä, eikä oo vaikeaa:)

    Odottelen pupupostausta!

    VastaaPoista
  9. Mäyristyyny!!!! Ihana, eurokangas..missä..PAKKO..saada tuollainen. =))

    VastaaPoista
  10. Minäkin odotan pupupostausta! Minulla on ollut yksi pupu työn alla jo jonkin aikaa, ja voin sanoa, että en tiedä tuleeko siitä postauskelpoista...

    VastaaPoista
  11. HYVÄ SINÄ!!!:))) Tyynysi ovat kauniit ja raikkaat!!!

    Minäkään en pidä itseäni minään käsityöihmisenä.
    Jotain yksinkertaista joskus ompelen, tilkkupeiton, yksinkertaisen tein joku aika sitten, paan siitä joskus postauksen:) Virkkauksen aloitin n. kans 20 vuoden jälkeen, siitä tykkään, mutta nyt on ollut sen verran muuta puuhaa, että valitettavasti isoäidin torkkupeitto on ollut jäähyllä jo jonkin aikaa, 100 neliötä on tehty, mutta vielä tarttis...

    Hyvää viikonloppua!!:)

    VastaaPoista
  12. Ps. Kävin vielä jättämässä viestiä edelliseenkin postaukseesi...;)

    VastaaPoista
  13. Yaelian: Kiitos :) Suoraa saumaa on aika helppo ommella, enkä taida vielä juuri muuta edes koettaa. Mietin, että jos syksyllä on aikaa, menen ompelukurssille tms.

    Vekarus: Voi, en minä läheskään aina ole aikaansaapa, vaan usein ihan kunnon sohvaperuna, joka jumiutuu blogimaailmaan ;) En juurikaan katso telkkaria, joten ehkä siinä jää aikaa tehdä kaikenlaista pientä.

    Susa: Se sinun Intia-teemasi on ihastuttava! Loistoidea tehdä lattiatyynyjä ja mitä olen nähnyt, niin sinulta onnistuvat monenlaiset ompelutyöt. Toivottavasti H:n flunssa on hellittänyt kokonaan ja olette saaneet nauttia viikonlopusta <3 Mullakin on ollut mielessä meilata sinulle.

    Taru: Synttärityttö (sori, oli pakko laittaa tännekin!) <3 Urheutta aina tarvitaan - ja keväällä myös raikkautta :)

    Mia: Palataan koirakankaan merkeissä vaikka sähköpostitse. Asun aika kaukana palveluista, mutta olen töissä Helsingin keskustassa ja kuljen Eurokankaan ohi päivittäin. Voin vaikka maanantaina käydä katsomassa koirakangastilanteen :) Pupupostauksen teen alkuviikolla, Pupu löysi jo paikkansa. Huomenna on kuitenkin arvonnan vuoro.

    Mimmuli: Mäyris-, mutta myös terrieri-, noutaja- ja spanielityyny. Sulle toki eniten mäyris, mitä muistan :) Käy tsekkaamassa kangasta lähimmästä Eurokankaastasi!

    Keijukainen: Kuten Mialle kirjoitin, pupupostaus tulee pian. Laita ihmeessä omaan blogiisi kuvia tekemästäsi pupusta, sinäkin olet taitava tekijä!

    Marge: Kiitos :) Minun mielestäni tilkkupeitto kuulostaa jo aika monimutkaiselta tai isotöiseltä. Innolla odotan näkeväni sinun kättesi jälkiä blogissasi.

    Ja kaikki: Huomenna tosiaan on ensimmäisen - pienen - arvontani vuoro. Pysykää kuulolla ja kauniita unia :)

    VastaaPoista
  14. Onnittelut!
    Tuo on niin mukava ja metka tunne,
    kun tajuaa että sai jotain todella tehtyä,oikein aluevaltaaja-fiilis!
    Hienoa hienoa :)!

    VastaaPoista
  15. Upeat tyynyt! Onnea ja menestystä uudelle ompelukoneelle ja harrastukselle! :) Sama juttu mulla etten ole ompeluihmisiä, joitakin housuja olen lähinnä tosiaan 20 viimeistä vuotta lyhentänyt ompelukoneella. Joten iloitsen kanssasi onnistumisen tunteesta ja suorista saumoista! :)

    VastaaPoista
  16. Virva ja Anastasia: Kiitos :) Totta, että tässä tuntee ihan onnistumisen iloa! Eilen kävin ostamassa uusia kankaita, koska suunnittelen lasten pääsiäisajan iloksi sellaista kangaslintuoksaa keittiöön. Katsellaan, tuleeko siitä mitään :)

    VastaaPoista