lauantai 27. maaliskuuta 2010

~LIMEÄ JA VALKOSUKLAATA~

Ennen varsinaiseen aiheeseen menoa pieni, tärkeä muistutus: Muistakaa Earth Hour tänään klo 20.30-21.30!!!


Rakastan makeaa, olen ihan parantumaton sokerihiiri ja etenkin kaikki suklainen maittaa niin kovin hyvin. Valkosuklaata käytän mielelläni leivonnassa, mutta muuten en siitä niin välitä. Valkosuklaa-limerahka näyttää olevan uutuus, joka on nyt kevään korvilla ilmestynyt kauppojen hyllyille. Sitä piti tietenkin heti kokeilla leivonnassa:


Ohje löytyy Yhteishyvän Ruokamaailmasta, mutta koska en yleensäkään noudata ohjeita täysin, muutin tätäkin hieman. Lisäsin täytteen joukkoon 150 g rouhittua valkosuklaata sekä aavistuksen limemehua. Seuraavalla kerralla koetan keksiä vielä jotain pientä lisää täytteeseen, joka on hyvää näinkin, mutta kaipaa aavistuksen enemmän luonnetta :)

Huomenna virvon blogini arvonnan voittajia, ja sen jälkeen taitaisi olla jo kirjallisen jutun vuoro, vai mitä?

16 kommenttia:

  1. Hei, mä olen samanlainen ohjeiden muokkaaja. Mutta tällä tyylillä teen usein kakkuja. Joulun alla puolikasta ja piparkakuista ja keväällä hedelmäisempiä.
    Tämä ohje oli uusi tuttavuus. Kuulostaa ihanalle! Nam!

    Niin ja tuosta tuomaksesta, että pidän juuri siitä Brion perinteisestä radasta ja siihen se olisi niin ihana! Puulelut ovat niin paljon kauniimpiakin kuin muovihärpäkkeet :) Pitää rohkaistua lelukauppaan!

    VastaaPoista
  2. Nam nam, herkulliselta näyttää :)

    VastaaPoista
  3. Tuo uusi limerahka oli minun makuun saanut olla vähän voimakkaampaa..joten itsekin ajattelin, että kun sitä seuraavan kerran käytän täytteessä, pitää tosiaan lisätä vielä jotain extraa makua antamaan.

    Aivan ihanan koristelun oletkin tehnyt tuon kakun päälle, nuo pienet munat ovat kauniita! Taidan kopioida ideaa kun leivon pääsiäistarjottavia;) Olenkin tässä mietiskellyt, että mitä kivaa kokeilisin leipoa ja kehitteillä olisi minisuklaamunakääretorttu, hih.

    Hei muuten, toteutitko idean niistä ihanista olkipossuista, että saisivat pääsiäisenä pääsiäisteemaiset koristeet jne;) Minä olen laittanut oman possuni joulukoristelaatikkoon, joka niin hankalassa paikassa varastossa, että siellä saapi olla. Katselin vain tuossa muutamaa hankkimaani pääsiäiskoristetta, ja tuli possu mieleen:)

    Meillä ei ole vielä Henkalle kunnon puista junarataa, mutta selllainen olisi nyt haaveissa alkaa keräämään ja tuosta Tuomas-veturista Henrikin kyllä tykkäisi!

    Ihanaa viikonloppua rakas ystävä!!

    VastaaPoista
  4. Lumiomena, mieheni kuvaa juuri nyt minulle melkein samanlaista herkkua, jonka aion postata, mutta onneksi eri eri lehdestä;-) (Luin kyllä Yhteishyvänkin, jossa on usein kiinnostavia uusia ruokaohjeita.) Siinäkin on päällä noita suklaamunia, jotka ovat kuin linnunmunia. Laiton niitä Franckin lokerovatiin koristeeksi ja jostain syystä vati on nyt tyhjä...

    Sitruunarahka on se juttu, minkä minä nyt löysin.

    Kävin ostamassa noita ihastuttavia linnunmunia tänään lisää, nyt on Franck taas tyytyväinen.

    Mukavaa viikonlopun jatkoa, Lumiomena.

    VastaaPoista
  5. Ihana pääsiäistorttu! Minäkin rakastan suklaata,mutta tummaa,ja makeanhimon olen onneksi onnistunut alentamaan. Valkosuklaan ja limen sekoitus on ihanaa!Meillä siirrettiin earth hour ensi kuuksi,koska pääsiäinen täällä alkaa ylihuomenna ja kaikki kiireisiä valmisteluissa. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  6. Näyttää tosi hyvältä. Valkosuklaan ja limen yhdistelmä kuulostaa hyvältä. Antoisaa oli kurkata sivuillesi jäänkin heti seurailemaan :)
    - Marie

    VastaaPoista
  7. Mukavaa,että löysit blogiini ja jätit kommentin.Kiitos! :)
    Blogisi nimi tuntui tutulta ja heti tänne tultuani hoksasinkin,että olenhan täällä ennenkin käynyt ja ihan vasta arpajaisiinkin osallistuin..Innolla siis huomista odottaen!

    p.s.valkosuklaa on mun lemppari :D

    VastaaPoista
  8. Vie kielen mennessään... näyttää tosi namilta! :)

    VastaaPoista
  9. Emilia: Leipominen on hauskempaa, kun hieman soveltaa ohjeita :) Rohkeasti vaan lelukauppaan! Kyllä niissä se muovi hyppää silmille liiankin kanssa, mutta onneksi klassikkolelut ovat aina yhtä kauniita.

    Johanna: Kiitos, kakku on varsin maukasta. Voin suositella tuota uutuusrahkaa.

    Susa: Kerrohan sitten, jos keksit jotain lisäpotkua valkosuklaa-limerahkaan! En ole onnistunut löytämään sopivaa koristenauhaa olkipossuille, joten ainakin vielä niillä on valkoista nauhaa, mikä toki sopii hyvin näillä kinoksilla ;) Vapuksi viimeistään voisi viritellä vaikka serpentiiniä possuille. Ja junarataa voin suositella kaikille lapsille!

    Leena: Miten se lokerovati nyt silleen tyhjenee? Lokerovati on kaunis astia, klassikko suorastaan. Kävinkin jo blogissasi kurkkaamassa, mitä herkkua teillä syödään ja hyvältä näytti :) Sinulle myös ihanaa viikonloppua.

    Yaelian: Earth Hourin siirtäminen juutalaisen pääsiäisen vuoksi on varmasti hyvä ajatus, koska tiedossa on niin suuri juhla. Tumma suklaa on minunkin suklaasuosikkini, mutta rakastan oikeastaan mitä vain suklaata.

    Marie: Mukavaa, että tulit! Tervetuloa :) Valkosuklaan ja limen yhdistelmä oli ihan yllättävän herkullista.

    Marika: Juu, nimenomaan arvonnan kautta löysin blogisi ja päätin kirjautua lukijaksi :) Tervetuloa tänne!

    Anastasia: Puolet kakusta on jo mennyt, joten meillä asuu muitakin sokerihiiriä kuin minä :)

    VastaaPoista
  10. Voi mikä herkku! Meillä oikeastaan kukaan muu ei välitä näistä kakuista, joten leivon "herkkuja" harmillisen vähän. Tuollainen pitäisi ehdottomasti kyllä pääsiäispöytään saada. Nam!

    VastaaPoista
  11. Hiiriemo: Leivonnainen oli kieltämättä aika herkkua! Jos perheessä ei ole kakkujen ystäviä tarpeeksi, niin onneksi juhlapyhien aikana saa (ja pitää) aina leipoa hieman tavallista enemmän :)

    VastaaPoista
  12. Mmmmmhhh, mikä herkku! Ja tuo alimmainen kuva niin syötävän ihana, että! Pakettisi lähti muuten liikenteeseen perjantaina, toivottavasti löytää tiensä perille ennen pääsiäistä.

    Pakko vielä mainita, et olen ihan kade noista kaikista ihanista mausterahkoista yms. maitotuotteista, joita Suomesta löytyy. Täällä kun ei edes maustamatonta rahkaa löydy juuri mistään. Sen olenkin sitten epätoivoisena koettanut korvata mm. kreikkalaisella jogurtilla, joka itse asiassa toimii suht hyvin. Mutta kyllä suomalainen rahka on vaan ihan eri luokkaa, ei mahda mitään.

    Valkosuklaata tungen muuten minäkin aika usein leipomisiin. Sitruunamousseenkin vilahti valkosuklaata... ;-)

    VastaaPoista
  13. Auts, kun näytti herkulliselta.
    Anoppini mainosti tuota uutta lime-herkkua. Jotenkinhan sopisi pääsiäiseen, kuin nenä päähän.

    Kokeilein!

    VastaaPoista
  14. Sari: Olen kuullutkin monilta ulkomailla asuvilta, että rahka monien muiden maitotuotteiden (ja Fazerin Sinisen!) ohella on jotain, mitä Suomesta kaipaa. Oma mieheni oli 2003-2005 töissä Italiassa ja siellä ollessamme kaipasin minäkin juuri maitorahkaa. Mascarpone-juustolla pystyi korvaamaan rahkaa, mutta aika kaloripitoisemmin ;) Ihana odotella pakettia, laitan siitä oman päivityksen blogiin, kunhan se ehtii perille.

    Taru: Tuo lime-valkosuklaarahka sopii kyllä pääsiäiseen juuri niin osuvasti kuin kuvailit! Kannattaa kokeilla :)

    VastaaPoista
  15. Täällä on rahkan tapaista,mutta 1½, 3, 5 ja 9% rasvaprosenteilla,ja se on myös sileämpää.

    VastaaPoista